Annonce
Billund

En ny jernbane fra Billund: Her er læsernes holdninger

Arkivfoto: Michael Bager/Scanpix
Redaktionen i Grindsted-Billund har spurgt på Facebook, hvad brugerne mener om en jernbane fra Billund. Her er, hvad de svarede.
Annonce

Billund: En ny jernbane til Billund har især som formål at trække folk ind til Billund Lufthavn, til arbejdspladserne og til turistattraktionerne.

Men hvad tænker folk i Billund Kommune egentlig selv om at blive koblet på jernbanenettet? Vi spurgte på Facebook og fik 24 kommentarer, der indeholdt delte meninger.

Sagen handler ikke længere kun om, hvorvidt der skal være jernbane til Billund. Billund Lufthavn er også kommet med et forslag om, at der ikke blot skal være skinner til Jelling - hvilket giver kort rejsetid til Vejle - men helt til Horsens - som også sikrer kort rejsetid til Aarhus.

Annonce

Ønsker deluxemodellen

De fleste i tråden ønsker den store model. De vil have kort rejsetid til både Vejle og Aarhus.

Og faktisk ønsker de endnu flere skinner. Pilar Mun skriver, at ikke kun lufthavnen, men også Billund by bør forbindes med jernbanen, mens andre peger på en videreførelse til Grindsted.

- Selvfølgelig skal der genetableres en jernbane til Billund og allerhelst helt til Grindsted, hvis man vil gøre noget for denne del af området. Jeg tænker erhverv og turisme. Det eneste, man møder på landevejene, er lastbiler med hvide nummerplader, det kunne jo måske også hjælpe på miljøet at få gods på en togbane, som kommer nede sydfra, hvilket vil give mere plads på motorvejene. Det er næsten det tætteste, man kommer på en win-win, skriver Frede Pedersen.

Dette er Billund Lufthavns bud på en ny jernbane til Aarhus. Grafik: Mikkel Petersen
Annonce

Kritiske røster

Som de fleste lokale ved, så har Grindsted været en stationsby tidligere, men det er årtier siden, at der har været passagertrafik, og det sidste godstog kørte til byen i 2012. Jens Erik Starup bemærker, at det er der nok en grund til:

- Jeg har såmænd ikke noget imod flere jernbaner, hvis de, der bruger dem, selv vil betale, men her i de tyndt befolkede dele af landet er vi efter min mening bedre tjent med mere fleksible transportløsninger. Grindsted har jo haft jernbaner i seks retninger. Hvorfor kører de ikke endnu? Det er såmænd, fordi de ikke kunne klare sig mod mere fleksible transportformer, skriver han.

Han er ikke den eneste kritiker. Per Gammelgaard skriver:

- Det er spild af penge. Man kan dælme køre med mange busser for det, som det vil koste at etablere en jernbane til lufthavnen.


For mig er det vigtigste, at Billund Lufthavn, Legoland, Lalandia og de andre aktiviteter bliver forbundet med de store transportnet (større jernbanelinjer og motorvejssystemer) og i mindre grad, om det er Vejle eller Aarhus - beslutningstagerne skal bare se og få taget beslutninger, som tilgodeser andet end den jyske østkyst.

Frede Nørskov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce