Annonce
Erhverv

Nye job på vej i Vejle: Virksomhed lander ordre på 600 millioner kroner om året

Stationsnetværket Q8 Danmark har valgt Dagrofa som ny grossist til alle selskabets stationer. Ud over levering af varer skal Dagrofa sammen med Q8 udtænke nye færdigretter, som skal tale til danskernes trang til hurtig og nem mad. Det fortæller salgsdirektør Petter Aagesen (til højre.) og adm. direktør i Dagrofa Logistik Lars Arnløv. Foto: Mette Mørk
Dagrofa Logistik i Vejle skal fra marts forsyne Q8's stationer med friskvarer og færdigmåltider. Aftalen betyder flere ansatte i Vejle, fortæller direktøren.
Annonce

Vejle: Q8 og fødevarekoncernen Dagrofa vil satse benhårdt på sunde og hurtige færdigretter i et nyligt indgået samarbejde.

Det fortæller administrerende direktør i Dagrofa Logistik Lars Arnløv.

- Vi har brugt næsten et år på at lande den her aftale, og Q8 er en spændende og innovativ kunde, som vi er rigtig glade for at få ombord. Sammen kommer vi til at satse på at udvikle Q8's styrkeposition på det danske convenience-marked (marked for nem, hurtig mad, red.). Det kommer til at handle rigtig meget om mad. Vi vil sammen med Q8 udvikle produkter, så forbrugerne i højere grad vil kunne få et sundt, hurtigt og frisk måltid, når de besøger Q8's stationer i fremtiden, siger Lars Arnløv.

Fra marts og tre år frem skal Dagrofa som grossist levere alt fra sandwich og sodavand til skraldeposer og sprinklervæske til 107 af Q8's tankstationer og 140 ubemandede F24-stationer. Det bliver Dagrofa Logistiks terminal i Vejle, som skal fragte salater, frugt og sandwich ud til landets Q8-tankstationer.

Dagrofa-koncernens aftale med Q8 har ifølge Lars Arnløv en værdi til omkring 600 millioner kroner - om året.

Dagrofa snupper aftalen fra norske Reitan Distribution, som i mere end 20 år stod for opgaven.

Dagrofa-koncernen

  • Dagrofa-koncernen ejer butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb og består også af selskaberne FoodService Danmark og Dagrofa Logistik.
  • Dagrofa Logistik leverer dagligvarer til Dagrofas egne kæder og andre supermarkedskæder og kiosker.
  • Ud over Vejle har Dagrofa Logistik lagerterminaler i Herning og Ringsted.
  • Der er omkring 220 ansatte på Knud Højgaards Vej 19.
  • I 2018 Dagrofa havde en omsætning på knap 17,5 milliarder kroner, hvilket gør koncernen til landets fjerdestørste detailvirksomhed ifølge Berlingske.
  • Detailvirksomheden Dagrofa har tabt mange penge de seneste år. I 2018 havde koncernen et underskud på 609 millioner kroner.
  • Samlet set har koncernen opbygget et milliardunderskud siden 2013. Det skyldes blandt andet en fejlslagen satsning på discountkæden Kiwi og nedskrivninger i datterselskabet FoodService Danmark.
Omkring en million paller ryger årligt ind og ud af Dagrofa Logistiks centrallager i Vejle, oplyser adm. direktør Lars Arnløv (yderst til venstre). Her læsses varer som frugt, grønt, kød og frostvarer af for at blive fragtet ud til Dagrofas egne butikker og kunder. Frostlageret er en stor fryser med en temperatur på -18 grader. Foto: Mette Mørk
Annonce

Sandwich og salater fra Vejle

Dagrofa Logistiks lagerterminal på Knud Højgaards Vej 19 får en vigtig rolle i millionaftalen, fortæller Lars Arnløv.

- Terminalen i Vejle er vores centrallager, og det er den eneste terminal, som har friskvarer, altså frugt og grønt, samt alle former for kølevarer og dybfrost. Herfra leverer vi ud til hele Danmark, og her vil de friske produkter til Q8 udspringe. Vejle får dermed en central rolle i at få succes sammen med Q8, siger Lars Arnløv.

Dagrofa Logistik i Vejle leverer allerede friskvarer til Dagrofas egne butikskæder som Meny og Spar og til eksterne kunder som Nemlig.com og Løvbjerg. Derudover forsyner Dagrofa Logistik også danske øer og Grønland med varer.

Annonce

Flere ansatte til Vejle

Salgsdirektør i Dagrofra Logistik Petter Aagesen har også base i Vejle, og han skal være med til at udvikle de nye produkter sammen med Q8 og Dagrofas datterselskab FoodService.

Han mener, at Dagrofa og Q8 sagtens kan være med i konkurrencen om danskernes higen efter hurtig mad.

- Det er strategisk godt samarbejde. I Dagrofa har vi to kategori-organisationer. En i Dagrofa Aps, som står for produkt- og sortimentsudviklingen til vores supermarkeder og eksterne kunder, herunder delikatesserne i butikkerne. Samtidig har vi Dagrofa FoodService, som udvikler produkter og sortiment til restaurationer. Denne kombination af kompetencer er unik for Dagrofa, og et centralt punkt i forhold til, hvorfor Q8 valgte os som samarbejdspartner, siger Petter Aagesen.

Dagrofa Logistik har omkring 220 ansatte i Vejle. Med aftalen ryger antallet af medarbejdere op, men Lars Arnløv ønsker ikke at oplyse, hvor mange der skal ansættes.

I de seneste år har Dagrofa-koncernen lidt store tab blandt andet på butikskæden Kiwi. Koncernen har opbygget et milliardunderskud på 2,3 milliarder kroner. Dagrofas strategi er rettet mod at levere sorte tal på bundlinjen i 2021, fortæller salgsdirektøren.

- I den forbindelse er denne aftale strategisk vigtig. Den placerer os styrket i kampen om convenience-kunderne. Og samtidig bidrager den til vores omsætning, indkøbsvolumen og indtjening. Det er derfor en meget vigtig aftale for os og bidrager til, at vi når vores mål i vores 2021-strategi, siger Petter Aagesen.

Dagrofa Logistik i Vejle beskæftiger omkring 220 ansatte, og flere skal ansættes til at håndtere den nye aftale med Q8. Foto: Mette Mørk
Dagrofa Logistik i Vejle. Foto: Mette Mørk
Der skal satses på sunde og hurtige måltider i samarbejdet med Q8. Aftalen træder i kraft 1. marts 2020 og løber over tre år. Foto: Mette Mørk
- Når Q8 har valgt Dagrofa som totalleverandør, så er det fordi, at vi på tværs af Dagrofa detail, Dagrofa Foodservice og Dagrofa Logistik kan tilbyde noget, som vores konkurrenter ikke kan, udtalte Lars Arnløv, adm. direktør i Dagrofa Logistik, i en pressemeddelelse, da parterne offentliggjorde aftalen. Foto: Mette Mørk
Dagrofa Logistik i Vejle. Foto: Mette Mørk
Dagrofa. Foto: Mette Mørk
Dagrofa Logistik. Petter Aagesen og Lars Arnløv. Foto: Mette Mørk
Dagrofa Logistik. Petter Aagesen og Lars Arnløv. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce