Annonce
Jelling

En pause fra valgkampen: Britta dropper debat om friskole for tærtesalg på festivalen

Britta Bitsch (SF) holder pause fra valgkampen med en frivillig tjans i Damernes Konditori på Jelling Musikfestival. Hun anbefaler jordbærtærten. Foto: Mette Mørk
Selv om der er valgkamp, så skal man også huske at holde fat i hverdagen, fortæller Britta Bitsch, der holder en dags pause fra stemmejagten til fordel for salg af kaffe og kage.

Jelling: En travl valgkamp kan ikke stoppe Britta Bitsch (SF) fra at være frivillig på Jelling Musikfestival. Noget, hun har været i 25 år - de seneste seks i Damernes Konditori. Her er der ikke så travlt på nuværende tidspunkt, så kaffebrygningen får en lille pause til fordel for en snak.

- Jeg var inviteret til Hedegaard Friskole for at debattere tilskud til friskolerne, men jeg havde allerede meldt mig til en tjans her. Selv om jeg laver valgkamp, så skal man stadig være med i det, der er en del af ens hverdag - ellers er man ikke troværdig. Og så er det mega hyggeligt her, siger hun.

Derfor er en vagt i Damernes Konditori en lille pause fra debatter, uddeling af flyers, og hvad der nu ellers laves i valgkampen. Et dejligt afbræk, kalder hun det selv.

Og så skal det ikke handle om normeringer, omprioriteringsbidrag eller klima. I stedet kan det blive til en lille anbefaling.

Kommer man forbi Damernes Konditori, skal man prøve jordbærtærten eller et stykke cheesecake. I øvrigt er bordene pænt dækket med duge, der hænger malerier på væggene, og kaffen serveres i rigtige kopper.

Og så skal det handle lidt om at være med på Jelling Musikfestival, når man bor i byen.

- Jeg tror, man skal være en del af festivalen for ikke at blive irriteret på den. Men ligesom Kongernes Jelling er en del af byens identitet, så er festivalen det samme. Og her handler det om at stå sammen i fællesskab og løfte i flok, for festivalen bidrager også til mange ting i Jelling, siger Britta Bitsch.

Huset er fyldt

Hun mener også, at det giver noget liv og energi til byen. I en måned op til er festivalen det eneste, man snakker om, og det betyder også, at hjemmet i Jelling er velbesøgt, når festivalen står på.

- Vi har voksne børn, der kommer hjem, så huset er fyldt. Og der er så mange fester i festen. Man kan jo se, at der næsten er fest i hvert andet hus i Jelling, siger hun, mens der kommer flere og flere kunder i barakken.

Britta Bitsch må i gang med kaffen igen. Og om lidt venter valgkampens slutspurt. Men først om lidt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce