Annonce
Jelling

En regnvåd torsdag kunne ikke sætte en stopper for publikums købelyst

Lars "Charlie" Mortensen er ganske tilfreds med årets festival. Smilet er næsten lige så stort, som det var i fredags, da han hyldede Birthe Kjær med gave, kage og champagne. Foto: Mette Mørk
Festivalleder Lars "Charlie" Mortensen regner med et pænt resultat, efter en våd torsdag omsætningsmæssigt kunne holde niveau, mens onsdag satte rekord for Jelling Musikfestivals første dag, og fredag var en suveræn dag.

Jelling: Festivalen er slut, så lige nu knokles der på at få pillet alting ned, ryddet op og få afrundet de fire dage, det hele har handlet om.

- Vi har ikke det fulde overblik endnu, så det eneste, jeg ved, er, at det har været en kæmpe succes. Koncerterne har været gode, publikum har været glade, og der har ikke været nævneværdige problemer. Jeg har fået mails fra flere bands, der udtrykker glæde, og som er fascineret over, hvor godt et publikum vi har, siger festivalleder Lars "Charlie" Mortensen som det første, da avisen kigger forbi festivalpladsens "kommandocentral".

Torsdag vidste vi jo godt, at det ville regne lidt. Alle vejrudsigter var enige om, at det ville stoppe klokken 16, men da jeg gik rundt på pladsen klokken 02, regnede det stadig. Så man kunne godt frygte den dag lidt, men vi holder faktisk niveauet.

Lars "Charlie" Mortensen, festivallleder

Godt tilfredse med omsætning

Et lille overblik er der dog over den økonomiske situation, og der har festivallederen svært ved at skjule glæden, selv om han ikke lufter nogle konkrete tal.

- Omsætningen har været god, så vi er godt tilfredse, og vi regner med at komme ud med et pænt resultat, men hvor meget kan jeg ikke sige endnu, siger han og fremhæver, at onsdag - festivalens første dag, som de indførte for få år siden - havde rekordomsætning.

Selv regn kunne ikke sætte en stopper for publikums pengeforbrug.

- Torsdag vidste vi jo godt, at det ville regne lidt. Alle vejrudsigter var enige om, at det ville stoppe klokken 16, men da jeg gik rundt på pladsen klokken 02, regnede det stadig. Så man kunne godt frygte den dag lidt, men vi holder faktisk niveauet. Det var en god investering at sætte varmefyr op inde i de steder, hvor man kunne sidde og få mad og drikke, siger Lars "Charlie" Mortensen, der desuden kalder fredagen for en suveræn god dag.

Udvikle på nyt camp-koncept

Festivalen var badet i solskin sidste år, så det vækker stor tilfredshed hos festivallederen, at en køligere og lidt våd 2019-udgave kan hamle op. Og at organisationen var klar med flis og diverse tiltag, da torsdagens regn blev mere langvarig end forventet. Og så sender han en stor cadeau til de frivillige, der her hjulpet med oprydning - både på pladsen og rundt i byen.

Derudover glæder han sig over, at kassesystem og pantsystemet virkede efter hensigten, og festivalen dermed er et skridt nærmere at blive kontantfri.

På campområdet var det nyt, at det var delt op i et festligt område, et ro-klokken-to-område og et ro-klokken-12-område. Selv om der ikke var mange telte på de to sidstnævnte, så vil festivalen udvikle videre på konceptet næste år.

36.000 mennesker

Når det kommer til at fremhæve en nyhed på festivalpladsen, så falder svaret hurtigt på Ny Scene, der efter 12 år fik en makeover.

- Den har fået det helt rigtige udtryk, som animerer til, at man kigger forbi. Og på scenen var det en succes med standup, og Quasar-konkurrencen havde ifølge dommerne aldrig haft større niveau, siger Lars "Charlie" Mortensen.

I forhold til antallet af mennesker på festivalen, så kan festivallederen fortælle, at de havde sat 34.000 armbånd på fredag aften. Med pensionister og børn under 12 år, der ikke får armbånd på, samt lørdagsbilletterne, så regner Lars "Charlie" Mortensen med over 36.000 gæster.

Fredelig festival

I løbet af de fire dage er det blevet til lidt forskellige anmeldelser og sigtelser. En kvinde har anmeldt en voldtægt, og en anden har anmeldt, at hun er blevet blufærdighedskrænket. I begge tilfælde kendte de gerningsmændene. 17 blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, og 11 har anmeldt tyveri fra deres telte.

- Jeg har oplevet det som en fredelig festival i forhold til antallet af mennesker, der har været samlet, lyder kommentaren fra Lars "Charlie" Mortensen.

Han regner med, at de forlader festivalpladsen i slutningen af juni, og så skal han bruge sommeren på at høre, hvilken ny musik der hitter rundt i det ganske land.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce