Annonce
Navne

En stor kulturperson i Ribe takker af: Dagmar Warming går på pension

Dagmar Warming har været direktør for Ribe Kunstmuseum siden 2007 og gjort en stor forskel for museet. Her er hun fotograferet i haven foran museet i 2016, da hun fyldte 60 år. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Museumsdirektør på Ribe Kunstmuseum, Dagmar Warming, går til efteråret på pension efter 14 år på posten.

Ribe: Hun er nærmest en institution i sig selv. Siden 2007 har Dagmar Warming været ansigtet udadtil på Ribe Kunstmuseum og via sin titel som museumsdirektør været en værdifuld personlighed for både kunstmuseet og Ribes kulturelle liv.

Men til efteråret er det slut. Dagmar Warming har valgt at gå på pension og stopper derfor som museumsdirektør ved udgangen af oktober.

- Det har været en meget stor glæde og et kæmpe privilegium at få lov til at arbejde med denne fantastisk samling og med huset og haven. De tre ting hører uløseligt sammen, og jeg er taknemmelig for at have fået mulighed for i så mange år at have min hverdag i de smukke omgivelser sammen med dygtige medarbejdere. Jeg vil komme til at savne det hele, men museet er på alle måder i en god gænge, så jeg overdrager det trygt til min efterfølger, siger Dagmar Warming, der fortsætter:

Annonce

- Det har længe været min plan at forlade "det faste arbejdsmarked" senest i år for de sidste år af mit arbejdsliv at koncentrere mig om forskellige konsulentopgaver og bestyrelsesposter og ikke mindst for at få mere tid til at være sammen med min store familie.

Jagt på afløser går i gang

I Ribe Kunstmuseums bestyrelse mødes udmeldingen med stor respekt overfor det arbejde, Dagmar Warming har ydet.

Kort om Dagmar Warming

Dagmar Warming er født og opvokset i Råhede ved Ribe. Hun fylder 65 år den 23. maj.

Hun har været direktør for Ribe Kunstmuseum siden 2007. Ud over det job har hun en lang række tillidserhverv.

- Dagmar Warming har med sine faglige kompetencer og fine personlige egenskaber været en markant og dygtig leder af museet. Hun har stået i spidsen for en fantastisk udvikling af og på museet, blandt andet takket være hendes evner som fundraiser. Kontakten til fonde og bidragsydere er en af Dagmars spidskompetencer, hvilket også kan aflæses i de mange bidrag fra fonde til udstillinger, indkøb og øvrige opgaver, udtaler bestyrelsesformand Jens Henriksen:

- Ribe Kunstmuseum er i Dagmars direktørperiode blevet en aktiv medspiller i udvikling af Ribe og hele Vadehavsregionens kultur- og turisttilbud. Hun har formået at sætte Ribe Kunstmuseum på landkortet, ikke blot lokalt, men i den grad også nationalt.


Hun har stået i spidsen for en fantastisk udvikling af og på museet, blandt andet takket være hendes evner som fundraiser.

Jens Henriksen om Dagmar Warming


Bestyrelsen går nu i gang med at finde en afløser, en proces der vil forløbe hen over sommer og det tidlige efterår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce