Annonce
Børkop

En uønsket bil i en genbrugsbutik kræver meget oprydning bagefter

Else Pedersen var i gang med støvsugningen efter at en bil havde smadret vinduerne. Foto: Jørgen Flindt
Mandag aften kørte en bil gennem to store ruder hos Din Genbrug i Brejning. Dagen derpå var det derfor tid til den sidste oprydning. Heldigvis skete der kun materiel skade.

Brejning: Klokken var lidt i otte mandag aften, da en bil endte inde i genbrugsbutikken Din Genbrug i Brejning. En 45-årig mand fra lokalområdet ville parkere ude foran, og han var kommet til at trykke på speederen i stedet for bremsen.

- Mit barnebarn ringede og sagde, at der var kørt en bil ind i butikken, og jeg skyndte mig dertil, for jeg bor nærved. Min første tanke var, at åh nej, bare ingen er kommet til skade, men da jeg kom herned kunne jeg heldigvis se, at alle havde det ok, og ingen var kommet til skade. Ud over bilen og vinduerne, siger Else Pedersen, der er næstformand for Din Genbrug Brejning.

Den uheldige bilist var stadig til stede, da Else Pedersen nåede hen til butikken.

- Han var rystet, men også rigtig flink, og han forklarede det, som det var. Og han har da også påtaget sig al skyld, og gik straks i går aftes i gang med at ringe til politiet og til sit forsikringsselskab, forklarer Else Pedersen.

Annonce

Overskud støtter

Der er cirka 45 medarbejdere i Din Genbrug i Brejning, og de er alle frivillige.

Overskuddet ved salget i butikken går ubeskåret til Mission Afrika og Israelsmissionen.

Held i uheld

Det kunne være gået mere galt, for manden har kørt over et fortov, men der har dog ikke været nogen der på det tidspunkt. Og det skete ligeledes uden for butikkens åbningstid. Med hensyn til selve butikken er der også andre former for held i uheldet.

- Det er gået ud over vinduerne, som var knust i tusindvis af stykker. Men derudover har bilen kun ramt en gine, lidt møbler og en lampe. Mere er der nu ikke sket. Havde det været ved nogle af de andre vinduer, står der hylder med glasvarer, og så kunne det virkelig have set endnu værre ud, siger Else Pedersen.

Men glasskår var der nu nok af alligevel. Så meget, at det måtte skovles væk med skovle.

Er åben

Butikken har ikke måtte lukke på grund af uheldet.

- Det skete jo udenfor arbejdstid, så vi har kunne åbne på helt almindelig vis i dag. På den måde er det fint, men hold da op, der er meget at gøre rent, og det er ikke helt nemt. Der skal da vist støvsuges mange omgange, for der ligger stadig meget glas, siger Else Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce