Annonce
Kultur

En udstilling, som man bliver glad i låget af

Kunstner Jacob Herskind er meget begejstret for udstillingslokalerne i kunstcentret i Kongensgade 11. Her sammen med borgmester Jacob Bjerregaard og kunstforeningens formand, Poul B. Jacobsen. Foto: Marianne Husted
Gæsterne strømmede til Fredericia Kunstforenings jubilæumsudstilling med nye værker af Jacob Herskind.

Fredericia: Humøret var højt. Og det kunne næsten ikke være andet, da Fredericia Kunstforening fredag inviterede til fernisering på sin 75 års jubilæumsudstilling.

Sjældent har kunstsalene været så fyldt i Kongensgade 111. Det var fredag, og der kom bobler i glassene. Men allermest var det billeder og keramik i glade farver og med så mange overraskende detaljer, at humørbarometeret ikke kunne undgå at stige.

Det er kunstneren Jacob Herskind fra Fønsskov ved Lillebælt, der har indtaget salene med blandt andet en række nye finurlige fortolkninger af Fredericia og Lillebælt. Et af de store malerier er også fremstillet som plakat.

Mange malerier er skabt til udstillingen, og de tager udgangspunkt i Fredericia og Lillebælt. Blandt andet hedder et af dem "Kleingurt". Foto: Marianne Husted

Jubilæums-tilbud

Poul B. Jacobsen, formand for Fredericia Kunstforening, glædede sig over tilstrømningen og ikke mindst, at der også var ivrige børn blandt gæsterne. Det er nemlig også kunst i børnehøjde. Han lokkede med et godt tilbud. Medlemskab koster nemlig lige nu kun en krone pr. år, foreningen har eksisteret. 75 kroner i alt året ud plus rabat på kunstværker.

Borgmester Jacob Bjerregaard kom lige fra en konference i Messe C med 600 medlemmer af landets teknik- og miljøudvalg, som har været på en række udflugter i Fredericia, og kom begejstrede tilbage.

- Det bliver jeg også, når jeg ser, hvad vores kunstforening formår at stille op med, sagde en veloplagt borgmester, der også glædede sig over plakaten af "byernes by" - Fredericia.

Kunstner Jacob Herskind var lige så glad for udstillingen, som han betragter som den flotteste, han har været med til at skabe i et godt samarbejde med kunstforeningen.

Og så var han imponeret.

- Tænk. Da alting brændte omkring os under Anden Verdenskrig i 1944, da var der nogen, som sagde: Vi skal da have en kunstforening, sagde han og kvitterede med sangen "Happy 75 års jubilæum to you", som alle endte med at synge med på.

Borgmester forsikrede, han vil vende tilbage med sin lille datter, så hun også kan opleve de mange sjove og spændende kunstværker, som er helt i særklasse.

Forhåbentlig er der mange flere børn og voksne, som tager den beslutning. De bliver ikke skuffet.

Udstillingen i Kongensgade 111 kan ses til og med 12. maj.

Thyra var et af de børn, som var med til fernisering, og hun var meget optaget af de finurlige kunstværker. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Lodsejere frygter Hærvejsmotorvejen: Men fundet af et fredet firben kan måske være en redning

Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce