Annonce
Billund

En vinterhilsen fra fælleshaven i Sdr. Omme

Formand Mikkel Henriksen fra Sdr. Omme Spejderne og formand Gitte Madsen fra Sdr. Omme - Filskov 4H tager mod en blodbøg fra efterkommerne af fængselsbetjent Henning Jensen. Privatfoto

Læserbrev: Udenfor er det koldt og stille, men inden længe vil foråret pible frem og luften bliver fyldt med lyde og dufte.

2021 blev året, da haven blev indviet, taget i brug og blomstrede, men historien starter længe før. En tanke bliver til idé og handling på samme måde som et frø, som får vand og næring og derved spirer og slår rod.

For tre år siden blev Sdr. Omme - Filskov 4H opmærksomme på projektet ”4H FællesHaver”, og allerede en måned efter havde vi fået reserveret en plads i projektet. Første udfordring var at finde en lokation, da klubben ikke har råderet over et geografisk sted.

Annonce

I 2018 fik Sdr. Omme Spejderne en naturgrund i Holdgårdsparken som en gave fra efterkommerne af fængselsbetjent Henning Jensen. Grunden var et tilgroet vildnis og med mange høje træer, og derfor var spejderne i gang med at ideudvikle, hvad man ville lave på grunden.

Spejdere og 4H´ere deler glæden ved friluftsaktiviteter og natur, og derfor var det oplagt at spørge om et samarbejde var en mulighed, og i maj 2019 sagde spejdernes bestyrelse ja til et samarbejde.

Foran lå også et kæmpe arbejde med at rydde dele af grunden til have, og i oktober 2019 startede frivillige fra begge foreninger med at fælde træer, og det krævede mange kræfter og mange timer gennem vinteren.

Når projektet blev fremlagt, fik det positiv respons, og det var glædeligt, at Sdr. Omme Landsbyråd gav projektet en anbefaling, og i januar 2020 fik vi støtte fra strategipuljen i Billund Kommune. Nu havde projektet virkelig spireevner.

Et udendørsprojekt kan rammes af vind og vejr, men corona gjorde det også svært at gøre noget sammen. Men heldigvis kunne planlægningen fortsætte. Der kom tilsagn om støtte til projektet fra Ole Kirks Fond, Nordea Lokalpulje og Trygfonden. Og i juni 2020 fik vi et tilskud fra Landdistriktspuljen, og nu kunne vi realisere projektet.

I efteråret 2020 startede arbejdsdagene igen for de mange frivillige. Der blev ført vand til grunden og sandpude blev lavet, og midt på vinteren blev bålhytten opført.

I foråret 2021 kunne fælleshaven få liv af børn og unge. Der blev bygget højbede, sået, plantet og lavet mad over bål. Hen over sommeren kunne spejdere og 4H´ere nyde det grønne fællesskab. Vi havde skabt et sted for masser af læring i naturen.

Nu ligger haven/naturgrunden stille i vinterhi og venter på, at vi kommer derud. Lad os håbe at 2022 bliver et år med de rigtige mængder af regn og sol og med masser af glæde og fællesskab.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce