Annonce
Billund

Endelig en udebanesejr: Grindsted satte tingene på plads på 10 minutter

Daniel Jørgensen og de øvrige Grindsted-spillere var i fuld kontrol i udekampen mod HEI, Skæring, i håndboldens 1. division. Efter 10 minutter var stillingen 6-0 til Grindsted, og hjemmeholdet kom aldrig i nærheden af point. Arkivfoto: John Randeris
Grindsted GIF satte tingene effektivt på plads og vandt med 27-23 på udebane over HEI, Skæring. Dermed har Grindsted så godt som sikret sig en ny sæson i håndboldens 1. division.

Grindsted: Allerede efter 10 minutter af udekampen i Skæring mod HEI havde Grindsted GIF mere eller mindre sat tingene på plads: 6-0 var stillingen på dette tidspunkt, og det var en målforskel, der stort set blev holdt i resten af opgøret. Værterne fik pyntet en lille smule til sidst, men sejren på 27-23 til Grindsted var aldrig i fare.

Det var især i forsvaret - og især i 1. halvleg - at Grindsted stod stærkt.

- Vi dækker sindssygt godt op. Vi er virkelig gode defensivt og holder dem nede på syv mål indtil det sidste sekund af 1. halvleg, konstaterer en glad Grindsted-træner Flemming Pedersen.

Annonce

I de første 30 minutter var Grindsted i fuld kontrol, mens 2. halvleg blev mere rodet og jævnbyrdig. Det skyldes ikke mindst, at HEI begyndte at dække op med et meget offensivt 4:2 forsvar.

- De går op i noget vildt forsvar, og så bliver det lidt noget rod. Jeg står aldrig med fornemmelsen af, at de kommer tæt på, men det hele bliver alligevel lidt stressende, siger Flemming Pedersen.


Vi dækker sindssygt godt op. Vi er virkelig gode defensivt og holder dem nede på syv mål indtil det sidste sekund af 1. halvleg.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF


Set udefra var sejren da heller aldrig i fare, selvom Grindsted-spillerne tydeligvis ikke var helt bekvemme ved at spiller over for det meget offensive forsvar.

- Det er sådan noget, man aldrig spiller imod. Det er noget, man godt kan forberede sig på hjemmefra, hvis man ved, at det er det, de vil gøre, siger Flemming Pedersen.

To ugers kamppause

HEI forsøgte i 2. halvleg endvidere at pille målmanden ud og spille med en ekstra spiller i angrebet, men det gav Grindsted mulighed for at få et par lettere scoringer. Blandt andet kom målmand Christian Wetche, der stod en rigtig god kamp, også på måltavlen.

De scorede for Grindsted

Bjarke Jørgensen - 6 mål.

Nikolaj Svalastog - 5 mål.

Thomas Theilgaard - 4 mål.

Daniel Jørgensen - 4 mål.

Frederik Nielsen - 2 mål.

Emil Larsen - 2 mål.

Hjalmar Andersen - 2 mål.

Christian Wetche - 1 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 1 mål.

Nu venter to ugers pause, inden turen den 20. februar går til Nordfyn og Otterup. Til den tid er forsvarskrumtappen Rolf Ravn forhåbentlig klar til at spille for fuld kraft efter sin knæskade. Han kunne ifølge Flemming Pedersen godt have spillet allerede denne gang, men han blev sparet, så han kan være helt klar næste gang.

Annonce

Nedrykning er afværget

Med 18 kampe spillet og blot otte tilbage har Grindsted så godt som sikret sig en ny sæson i 1. division. De tre nederste hold rykker ud af rækken, og da Elitesport Vendsyssel på øverste nedrykningsplads blot har fået skrabet seks point sammen, mener Flemming Pedersen da heller ikke, at der er nogen grund til at frygte en nedrykning.

- Slet ikke når nedrykningsspillet er aflyst. Vi er 14 point foran Vendsyssel. Det er mere end dobbelt så mange point, som de har, så nej, vi skal ikke snakke om nedrykning, siger Flemming Pedersen, der i de sidste minutter af kampen i Skæring gav debut til Mads Holt, der hidtil har spillet på klubbens U19-hold.

- Han har aldrig før prøvet at være med på divisionsholdet, så for ham er det da kæmpestort, siger Grindsted-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce