Annonce
Kultur

Endelig et gennemført historiemøde: Boggruppe fik ros for kæmpeprojekt om et af Vejles smukkeste steder

En tilfreds kasserer glæder sig over hvert et ping fra mobil til mobil, mens han langer den nye store bog om Grejsdalen over bordet. Foto: Leif Baun
Så er Grejsdalsbogen på gaden. Den blev præsenteret fredag i en coronafyldt Grejsdal Kirke. Et stort arbejde er præsteret. Heldigvis har det været en fornøjelse, indrømmede en af forfatterne.

Vejle: Grejsdalsbogen, der blev udgivet fredag, er kun trykt i 1100 eksemplarer. Et godt råd her fra er at få fat i den i en ruf. For den bliver udsolgt.

Formanden for Byhistorisk Selskab, Birgitte Arffmann, mente selv, at hun havde fået en lidt skidt start på sin formandstid efter valget i foråret.

Her er folk lige blevet sluppet fri efter de forskellige indlæg i kirken og runder forventningsfulde bordet med godter. Årsagen må varme enhver boghandlers hjerte: De skal ind at købe bøger. Foto: Leif Baun

- Jeg har stort set ikke lavet andet end at aflyse alting. Når jeg tager ordet her i dag, er det, fordi bogens redaktør, Poul Porskær Poulsen, jo nok ikke vil stå her og selv sige, at han har udført en stor bedrift. Men det har han, fastslog hun.

Annonce

Hans Edvard på spil nok en gang

Hun fortalte, at den en gang allestedsnærværende forfatter, Carlsbergformand og meget mere Hans Edvard Nørregård-Nielsen, var inspirationen til den første bog, den om Vejle Fjord. Han havde udgivet et tobindsværk om Limfjorden med flotte fotos af Kirsten Klein. Som solgte heftigt.

Det første møde om Vejleprojektet blev holdt for syv år siden. Bøgerne er udgivet i 2015, 2017 og fredag i denne uge.

Annonce

Smuk bog med smukke billeder

- I har lavet en smuk bog, der er dejlig at se på. Og de mange fotos er ikke en gang løgn. Så flot er Grejsdalen. Hvad bliver nu det næste? I er så godt i gang. I har samlet en godt gruppe af forfattere og fotografer. Hvad med Vejle? Det sidste værk om byens historie blev sluttet i 2007. Kunne der ikke godt blive plads til et nyt? Nå, det skal jeg jo ikke blande mig i, blandede Birgitte Arffmann sig.


Jeg har stort set ikke lavet andet end at aflyse alting. Når jeg tager ordet her i dag, er det, fordi bogens redaktør, Poul Porskær Poulsen, jo nok ikke vil stå her og selv sige, at han har udført en stor bedrift. Men det har han.

Birgitte Arffmann, formand for Byhistorisk Selskab


Blandt andre talere bemærkedes forhenværende lektor Anders Grosen, der levendegjorde Grejsdalenes - for der er faktisk to - voldsomme tilblivelseshistorie og smeltevandsstrømmenes forskellige ruter. Han smed om sig med vandmasser og millioner af år, så det stod nogenlunde klart, at det havde været en bevægelig tid.

Grejsdal Kirke var så fyldt, som tiderne tillader, da bogen om Grejsdalen blev udgivet i går. Foto: Leif Baun

- Det har været et stort arbejde. Men det har været en lige så stor fornøjelse. Hvornår får man ellers lov til at nørde helt ud til kanten? sagde han.

Annonce

Coronakø og -glas

Derefter blev vi sendt fra kirken over i sognehuset i coroonakø, hvor man maksimalt måtte være 24 ad gangen indendøre. Byhistorisk Selskabs kasserer havde en festdag, mens bøgerne vandrede over disken og mobilbetalingerne pingede ind på "hans" nummer. Som nævnt i indledningen: Den bog bliver udsolgt.

Og udenfor var der coronaservering, så det dog smagte en smule af reception.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Annonce