Annonce
Vejle

Endelig kom der noget godt ud af coronaen: Skolebørn forkælet med is

Kirstine Seligmanns Skole har tradition for at fejre skolens fødselsdag 1. september, og i år var der ingen sure miner blandt eleverne, da frugt var skiftet ud med is. Foto: Mette Mørk
Kirstine Seligmanns Skole har i mange år fejret fødselsdag ved at dele frugt ud til eleverne. Den går ikke i coronatider, og børnene klagede ikke over, at frugten var skiftet ud med is.

Vejle: I skoleverdenen er der ikke mange positive historier som konsekvens af den aktuelle coronakrise med tvangslukninger, fjernundervisning og særlige restriktioner til følge.

Coronakrisen spillede også ind, da Kirstine Seligmanns Skole tirsdag fejrede sin 138-års fødselsdag.

På den årlige festdag plejer privatskolens Initiativråd, der består af forældrerepræsentanter, at stå klar i skolegården med et langt og indbydende frugtbord, som eleverne kan forsyne sig fra.

Annonce

I år var frugten skiftet ud med is på grund af risikoen for coronasmitte, men der var ingen sure miner blandt eleverne, da "Aktion Fødselsdagsis" blev eksekveret på Worsaaesgade klokken 11.

Her holdt en lyseblå Hjemis-bil klar med forsyninger til eleverne i 0. til 3. klasse, der kunne vælge mellem en Sommerstang, en Ananasstang eller en Kæmpe Eskimo, som stadig eksisterer hos Hjemis.

Is passer til en fødselsdag

Klassevis kom skolens yngste elever ud til isbilen, og hos 2.A var der bestemt ingen klager over udskiftningen af frugt til fordel for is hos Wilhelm og Willum.

Flag på gaden, sol på himlen, og 1.A nyder isen i gården på Kirstine Seligmanns Skoles 138-års fødselsdag. Foto: Mette Mørk

- Det er bedre med is, for det smager bedre, sagde Wilhelm med flødeis rundt om munden.

- Det er nok ikke så sundt som frugt, men det er nok lidt ligegyldigt i dag, og det passer også bedre med is til en fødselsdag, mente Willum.

Annonce

Det bliver sund frugt igen

Flere forældre fra Initiativrådet var mødt op til uddelingen, som skolens børnehavebørn, elever i 4. til 10 klasse og samtlige ansatte fik glæde af senere på dagen. Blandt de fremmødte var Henrik Risom, der sammen med en anden forælder havde fået idéen til isbilen.

- I disse coronatider duer det ikke at dele frugt ud til børnene. Det er bedre med is, der er pakket ind, selvom det gerne skal være så sundt som muligt. Så næste år bliver det frugt igen, hvis det kan lade sig gøre til den tid, sagde den tidligere superliga- og landsholdsspiller.

Annonce

En god start på salgsdagen

Hjemis-chauffør Ditte Gadegaard, der har siddet bag rattet og ringet med den kendte klokke siden april under sit sabbatår, havde en mindst lige så god dag som børnene.

På en rigtig varm sommerdag kan hun sælge is for 20.000 kroner, mens en mere grå og trist vejrdag kaster et salg på 6-7000 kroner af sig.

Hjemis-chauffør Ditte Gadegaard fik en rigtig god start på salgsdagen tirsdag, da Kirstine Seligmanns Skole havde bestilt knap 650 is, som blev delt ud blandt børn og ansatte. Foto: Mette Mørk

- Det her er fedt og en rigtig god start på dagen. Det hjælper godt på salget med knap 650 is her til skolen, fortalte den unge iskvinde.

Annonce

Ingen fælles morgensang

Det er ikke kun udskiftningen af frugt, som markerer, at fødselsdagen og hverdagen på skolen fortsat står i coronapandemiens tegn.

- På skolens fødselsdag plejer vi at have alle børn samlet i hallen for at synge fødselsdagssang sammen, men i år gør vi det årgangsvis. Sådan er det også med vores daglige morgensang, fortalte skoleleder Vibeke Juul Johansen​, der er glad for Initiativrådets arbejde og nye fødselsdagsinitiativ.


I disse coronatider duer det ikke at dele frugt ud til børnene. Det er bedre med is, der er pakket ind, selvom det gerne skal være så sundt som muligt.

Henrik Risom, medlem af Initiativrådet
Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Alarm 112

To biler blev krøllet: Nyt lyskryds driller bilister

Annonce