Annonce
Vejle

Endelig - ryttere som køer på græs på sportens genåbningsdag

Ryttere fra Vejle Cykel Motion hjælper mandag formiddag kommunen med at hænge bannere og guirlander op på udendørs idrætsanlæg, nu hvor rytterne og alle andre må træne sammen op til 25 personer igen. Foto: Mette Mørk
Ryttere fra Vejle og Give cyklede mandag rundt for at hænge bannere op, der skal minde borgerne om at finde vej tilbage til foreningerne med udendørs aktiviteter.

Vejle: Mandag er årets første forårsdag, og solen skinner fra en skyfri himmel.

Men rytterne på Vejle Cykel Motions "Gammel nok-hold" har endnu en grund til at føle sig som en flok køer, der efter en lang vinter lige er blevet lukket ud på bondens grønne græsmark.

Corona-pandemien har de seneste måneder forbudt ryttere og alle andre sportsudøvere at mødes mere end fem.

Det antal er fra mandag sat op til 25, og derfor kan rytterne igen mødes og sammen cykle ud og besejre Vejle-områdets mange bakker.

Men denne mandag nøjes senior-rytterne ikke med at træne. De udfylder samtidig en frivillig opgave for Vejle Kommune, som ønsker at markere, at de udendørs fællesskaber i de lokale idrætsforeninger og blandt spejdere igen er åbne.

Annonce

Alle sukker efter genåbning

Kommunen har fået produceret en stak tre meter lange bannere med teksten"Velkommen tilbage på banen - I har været savnet".

De skal hænges op rundt på kommunens udendørs idrætsanlæg, mens to meter lange guirlander med flag med teksten "Velkommen tilbage til fællesskabet" skal hænges op, hvor foreningslivet ikke er centreret om en fodboldbane eller lignende.

Men hvorfor påtager kommunen sig opgaven med at markere genåbningen af idrætten og andre udendørs fritidsaktiviteter?


Som kommune er vores fornemste opgave at gøre Vejle til det bedste sted at leve, og der er foreningsliv og fællesskaber en vigtig del.

Ulla Varneskov, chef for "Idræt, Events og Fællesskaber"


Det spørgsmål får Ulla Varneskov, chef for "Idræt, Events og Fællesskaber" i Vejle Kommune, lov at besvare:

- Alle har sukket efter genåbningen, og det har vi også som kommune, der driver en stor del af de udendørs idrætsfaciliteter, fortæller Ulla Varneskov.

Annonce

Foreningsliv og fællesskab vigtigt

Hun ser det stærke foreningsliv rundt i kommunen som en vigtig medspiller. Både når det gælder om at skabe bevægelse og motion blandt borgerne, men lige så meget i forhold til at skabe sociale og meningsfyldte fællesskaber.

Vejle Atletik Stadion og Vejle Tennisklub var to af de mange adresser, som rytterne fra Vejle Cykel Motion nåede omkring mandag formiddag med de kommunale velkomst-bannere. Foto: Mette Mørk

- Som kommune er vores fornemste opgave at gøre Vejle til det bedste sted at leve, og der er foreningsliv og fællesskaber en vigtig del. Samtidig vil vi gerne hylde de mange fantastiske frivillige, som også sidder og venter på at komme i gang, siger den kommunale chef og tilføjer:

- Jeg håber, at vi med bannerne vækker nysgerrighed og får folk til at tænke: Hvor har jeg savnet det.

Annonce

Skal bryde mønstret fra 2020

60 bannere skal i alt hænges op rundt i storkommunen. Ryttere fra Give Cykelklub tager del i ophængningen i den nordlige ende.

Og når kommunen involverer sig i genåbningen af stort set al udendørs idræt, sker det også på baggrund af udmeldinger fra idrætsorganisationen DGI, som forventer et frafald på 10 procent af medlemmerne rundt i idrætsklubberne på grund af coronanedlukningen.

Samtidig viste en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut efter forårets nedlukning i 2020, at 23 procent af de voksne, der var idrætsaktive før nedlukningen, ikke var aktive i sommer sidste år.

Det er et mønster, som Vejle Kommune gerne vil være med til at bryde denne gang, hvor mange har opgivet at dyrke idræt gennem vinteren, fordi foreningslivet har været tvangslukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce