Annonce
Børkop

Endelig skal spaden i jorden: Det er meget mere end bare et spadestik

Gauerslundhallerne kommer til at se sådan ud. Og nu skal første spadestik tages. Illustration: Constructa Rådgivende Ingeniører og Arkitekter A/S.
Snart sker det. Det første spadestik til byggeriet af udvidelsen af Gauerslund Idrætscenter finder sted 21. oktober.
Annonce

Gauerslund: Nu skal man jo kalde en spade for en spade, men den spade, der skal bruges 21. oktober i Gauerslund er mere end bare en spade.

Det er også et bevis på, at mange års frustration over manglende halkapacitet snart kan fortage sig.

- Det er fantastisk rart, at vi nu er kommet så langt, at nu skal spaden i jorden, siger Christina Spanggaard, der til dagligt bor i Brejning.

Hendes øjne har dog gennem mange måneder ofte været rettet retning Gauerslund, for hun er med i den inderkreds af borgere, der har kæmpet og arbejdet hårdt for, at Gauerslund Idrætscenter kan blive udvidet.

Og det er det arbejde, der snart går i gang.


Vi har arbejdet på det så længe, og der er blevet gjort så mange tanker. Nu bliver det konkret.

Christina Spanggaard, medlem af styregruppen bag Gauerslund Idrætscenter


- Vi har arbejdet på det så længe, og der er blevet gjort så mange tanker. Nu bliver det konkret, og man kan løbende følge med i, at udvidelsen formes, siger hun.

Annonce

En klar forbedring

Det er dermed slut med ord og streger på et papir. Der skal bygges. To nye haller er på vej. Dermed får Gauerslund tre haller modsat nu, hvor der kun er en en.

- Der har jo i så mange år været et stort efterslæb i vores lokale område. Der har ikke været halkapacitet nok, og det kan mærkes. Tag for eksempel håndbold, hvor håndboldklubben har søgt andre løsninger og må træne i fire forskellige haller for at få puslespillet til at gå op. Det er ikke holdbart, og det bliver meget bedre i fremtiden, siger hun.

Det at man kan samles har en meget stor betydning for foreningerne.

- Det betyder, at der kommer meget mere liv i Gauerslund. Både internt i foreningerne men også på tværs af foreningerne. Det er vores håb, at vi får skabt et naturligt samlingssted, hvor fællesskabet dyrkes. Også på tværs af byerne i området, siger hun.

Annonce

Indvielse næste år

Nu er der så snart første spadestik. Det bliver holdt som en mindre event for få indbudte i disse coronatider.

- Men planen er, at til næste år, når byggeriet er færdigt, så vil vi markere det med et brag af en indvielse, og det glæder vi os meget til, fastslår Christina Spanggaard.

Efter planen vil byggeriet tage cirka et år, og dermed stå klar i efteråret 2021. Det betyder, at der vil komme nogle måneder, hvor det bliver mere bøvlet for nogle af foreningerne, men dog vil den gamle hal stadig kunne bruges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Annonce