Annonce
Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Alla Shamasneh med de gymnasieveninder, der også var holdet, der stod for den seneste demonstration til støtte for familien i Vejle. Nu får Alla lov til at tage sin studentereksamen sammen med dem. Foto: Mette Mørk
Familien Shamasneh ved nu, at deres tre børn kan afslutte skoleåret inden flytning og udvisning.

Jelling: Udrejsedatoen blev passeret den 5. december, men tirsdag var der endelig gode nyheder til familien Shamasneh i Jelling.

Det ligger stadig fast, at familien endegyldigt er blevet udvist af Danmark. Og far, mor og tre børn skulle derfor forlade deres hjemby gennem mere end 10 år for at opholde sig på Udrejsecenter Avnstrup på Sjælland.

Men de bad om lov til at blive i Jelling i den første del af ventetiden, inden udrejsen kan blive en realitet. Familien har nemlig et stort ønske om, at de tre børn må gøre henholdsvis 9. og 10. klasse og studentereksamen færdig til sommer.

Annonce

Udsigt til studenterhue

Dét ønske er netop gået i opfyldelse. Myndighederne har accepteret, at familien først rejser ud af Danmark 1. juli 2022. Og det er en glad og lettet familie, der er taknemmelig for, at børnene nu kan afslutte deres igangværende skolegang i Danmark.

Familiens ældste datter, Alla Shamasneh, har nu mulighed for at få den studentereksamen, som hun har kæmpet for og drømt om.

Familiens ældste datter, Alla Shamasneh, har nu mulighed for at få den studentereksamen, som hun har kæmpet for og drømt om.

Uddrag af artiklen

Familien Shamasneh søgte asyl første gang i Danmark i 2010, og da den ankom til landet, var børnene fire, seks og otte år. Siden har børnene haft deres skolegang og børne- og ungdomsliv i Jelling, hvor de alle tre er velintegrerede.

Vejle Amts Folkeblad har fulgt familien, når der har været demonstrationer, der har støttet familien - både ved fakkeltog i Jelling, ved Christianborg og senest i Vejle.

Annonce

Uvis destination

Hjemrejsestyrelsen har givet lov til, at udrejsen er rykket til den 1. juli mod, at familien fortsat samarbejder om udrejse.

Familien er fortsat ked af udsigten til at forlade Danmark. Men nu giver udsættelsen tid og ro til, at de kan vænne sig til tanken om at skulle finde en hverdag i et nyt land. Og glæde sig over, at sliddet i skolen bliver afsluttet på hvert sit niveau.

I den mellemliggende periode skal man finde ud af, om familien må flytte til Jordan, som moderen Iman er fra, eller det bliver Vestbredden, som faderen kommer fra.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

LEDER For abonnenter

Klamydia hærger og plager de unge i Vejle: Så på med kondomet og dyrk nu sikker sex, for fanden...

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

KLUMME For abonnenter

Mogens puster ud oven på en uge med deprimerende læsning: 'Kom så, Birthe Kjær - vi maler byen gul!'

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Husejere i Tirsbæk Bakker føler sig snydt af altmuligmand fra Jelling: 'De er nogle tastaturkrigere, der ikke regner håndværkere for noget'

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Livsstil

Jacob på 78 og de tre friske badepiger nyder det kolde dyp: 'Det er som boblende champagnebrus under huden'

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Navne For abonnenter

Se videoen: De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen - Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce