Annonce
Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Endelig vandt VB hjemme

VB vandt med 2-0 over OB. Her fejres kampen andet mål, der endegyldigt lukkede kampen. Foto: Mette Mørk
Allan Sousa og German Onugkha scorede målene, da VB hjemme vandt 2-0 over OB.

Vejle: Vejle Boldklub vandt søndag aften med 2-0 over OB efter en mål-løs første halvleg.

Efter en times spil bragte Allan Sousa VB foran med 1-0, og kort inden ordinær spilletids ophør gjorde indskiftede German Onugkha det til slutfacit 2-0.

Dermed hentede VB den første sejr på eget græs siden midten af oktober.

VB-træner Constantin Galca foretog en enkelt ændringer i startopstillingen i forhold til den, VB brugte fem dage tidligere mod FC København. Allan Sousa var tilbage og spillede fra start, mens Lundrim Hetemi tog plads på udskiftningsbænken.

OB begyndte kampen bedst, og allerede i den indledende fase kom fynboerne til en god skudchance fra kanten af straffesparksfeltet, men afslutningen manglede kvalitet, og bolden sad i maven på VB-målmand Alexander Brunst.

Generelt foregik der i løbet af den første halve time ikke ret meget foran de to mål. Arbnor Mucollli havde et udmærket skud, som gik forbi mål, mens OB virkede farligst i forbindelse med et par hjørnespark. Store chancer kom der dog ingen af, og da dommer Sandi Putros fløjtede til pause, skete efter den mindst begivenhedsrige halvleg på Vejle Stadion i 2021.

OB kom til den første afslutning i anden halvleg. Det var Issam Jebali, som brød igennem i højre siden, og Jebali fik afsluttet fra en spidsvinkel, men Alexander Brunst var på plads og afværgede til hjørnespark.

Generelt fortsatte anden halvleg, hvor den første slap.

Men efter en times spil fik VB sat et godt angreb sammen, og det gav bonus.

Lukas Engel lagde en god bold i dybden til Viljormur Davidsen, og Davidsens tværbold havnede hos Allan Sousa, som sparkede den i kassen til sin første scoring siden oktober sidste år.

VB-scoringen gav en hurtig reaktion fra OB-bænken, som sendte tre nye folk på banen i form af Ayo Simon Okosun, Emmanuel Sabbi og Mikkel Hyllegaard. Indskiftningen af Okosun signalerede flere høje bold, og VB forsøgte at gardere sig ved at sende Dominik Kovacic ind.

OB intensiverede jagten på en udligning og smed Bashkim Kadrii på banen.

Det blev en hektisk afslutning, da fynboerne hældte masser af bolde frem mod VB-målet. VB-defensiven stred bravt, og i slutfasen kom så den kontra-mulighed, der afgjorde kampen.

Lundrim Hetemi fandt med en dyb bold Kevin Yamga, og da det så ud til, at chancen var ved at løbe VB af hænde, endte bolden hos German Onughka, og russeren sparkede kuglen i kassen og scorede dermed sit første mål i VB-trøjen.

Der gik dog flere minutter, inden Sandi Putros dømte mål, da scoringen måtte igennem VAR-vognen, hvor teknikken åbenbart drillede, og derfor trak det ud.

Men scoringen stod, og i slutfasen var VB tættere 3-0 end OB en reducering.

VB spiller igen på onsdag, når vejlenserne skal en tur til Randers for at spille pokalfodbold. Det handler om returkampen i kvartfinalen mod Randers FC, og VB tager til Randers med et udmærket udgangspunkt, da den første kamp sluttede 0-0.

Den næste superliga-kamp er søndag 14. marts, når AaB er gæst på Vejle Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce