Annonce
Hedensted

Endnu en årgang smittet: Nu lukker skole helt

Torsdag morgen fik 4.-9. årgang på Stjernevejskolen besked på at blive hjemme resten af ugen og lade sig teste for covid-19, og sidst på eftermiddagen fik 0.-3. klasse samme besked. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Alle 580 elever og 90 ansatte på Stjernevejskolen er sendt hjem for at blive testet, efter der er konstateret coronasmitte på endnu en årgang. De første elever forventes tidligst at komme tilbage tirsdag.
Annonce

Hedensted: Der bliver tomt på Stjernevejskolen fredag.

Samtlige 580 elever og 90 ansatte har i løbet af torsdag fået besked på at blive hjemme, indtil de hver især har fået en eller to negative test for covid-19.

Den første besked torsdag var ellers, at det kun var 4.-9. årgang samt omkring 30 lærere, der skulle holde sig hjemme. Men da der sidst på eftermiddagen indløb endnu en besked om en elev, der var testet positiv, denne gang på 3. årgang, besluttede Styrelsen for Patientsikkerhed, at hele skolen skulle lukkes.

- Situationen har udviklet sig utroligt hurtigt, og selvom der ikke er mange smittede på hver årgang, så mener Styrelsen for Patientsikkerhed, at det er bedst at lukke helt ned i lyset af, at så mange forskellige årgang er ramt, siger Marianne Berthelsen, chef for læring i Hedensted Kommune.

Annonce

Testsvar tager tid

Hun tror ikke, at det er realistisk, at skolen åbner igen før tidligst på tirsdag, og da bliver det formentlig langt fra alle elever, der kan møde igen.

- Vi kommer nok til at starte op igen drypvist, for en ting er, at eleverne skal testes, men det skal lærerne også, og det tager tid. Vi er jo nødt til at have nogle lærere tilbage på skolen, når eleverne kommer igen, siger Marianne Berthelsen.

Også Øster Snede Skole er midlertidig lukket efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce