Annonce
Vejle

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Mads Koch Hansen vil etablere sin egen konsulentvirksomhed, hvor han blandt andet vil tilbyde ledelsescoaching og konsulentydelser vedrørende sundhedsplanlægning. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mads Koch Hansen stopper som lægelig direktør for Sygehus Lillebælt. Det sker samme dag, som Ekstra Bladet afslører, at han spillet en rolle i sagen om, at en halv million patienters data lå tilgængelige for alle ansatte i regionen.

Vejle: I flere uger har Vejle Amts Folkeblad dækket sagen om en betroet medarbejder, der er sigtet i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt. Nu belaster en ny sag hospitalet, som Vejle Sygehus er en del af.

Mads Koch Hansen stopper som lægelig direktør for Sygehus Lillebælt. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det sker samme dag, som Ekstra Bladet afslører historien om, hvordan data som cpr-numre på mere end en halv million patienter i over fem år har ligget frit tilgængelige for alle ansatte i regionen. Altså ifølge eb.dk ikke alene læger og andet sundhedspersonale, men også studentermedhjælpere og andre personer, der intet lovligt formål har med at tilgå data.

Sygehusdirektøren har en rolle i sagen, skriver avisen. Han selv kalder det for en stor fejl til Ekstra Bladet, men understreger over for Vejle Amts Folkeblad, at sagen og hans afgang intet har med hinanden at gøre.

- jeg meddelte allerede i starten af januar, at jeg ville stoppe. Det er et tilfælde, at det bliver meldt offentligt ud i dag, siger Mads Koch Hansen.

Annonce

I forbindelse med min ansættelse i 2015 havde jeg en ambition om at være her i fem år, og det har jeg været til sommer.

Mads Koch Hansen

Vil være selvstændig

I pressemeddelelsen noterer regionen, at 51-årige Mads Koch Hansen stopper, fordi han har et stort ønske om at være selvstændig.

Han vil etablere sin egen konsulentvirksomhed, hvor han blandt andet vil tilbyde ledelsescoaching og konsulentydelser vedrørende sundhedsplanlægning.

- I forbindelse med min ansættelse i 2015 havde jeg en ambition om at være her i fem år, og det har jeg været til sommer. Jeg har i noget tid haft lyst til at arbejde som selvstændig og udnytte de kompetencer, jeg har, og bidrage til udviklingen i sundhedsvæsenet. Jeg er 51 år, så hvis jeg skal gøre det, skal det være nu. Jeg er virkelig stolt over og glad for at arbejde på sygehuset. Sygehus Lillebælt står utroligt stærkt - både fagligt og ledelsesmæssigt, udtaler Mads Koch Hansen i pressemeddelelsen.

Slås op hurtigst muligt

Mads Koch Hansen udgør som lægelig direktør den øverste ledelse på Sygehus Lillebælt sammen med administrerende sygehusdirektør Christian Sauvr og sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen.

Alle direktører i direktionen på Sygehus Lillebælt refererer direkte til regionsdirektør Jane Kraglund.

Stillingen som lægelig direktør på Sygehus Lillebælt bliver slået op snarest muligt. Mads Koch Hansen fratræder 30. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce