Annonce
Hedensted

Endnu en sommer med bilfri zone på butiksgade

For anden sommer i træk bliver noget af Juelsgade lukket for biler. På billedet her ses gaden, som den tog sig ud i juni 2020. Arkivfoto: Emil Fibiger
Den mest bynære del af Juelsgade skal indbyde til ophold og hygge i sommerugerne. Derfor lukkes der for biler igen i år.

Juelsminde: Også denne sommer bliver der lavet bilfri zone på en del af Juelsgade i Juelsminde.

Fra 11. juni til 1. september er det planen at lukke for gennemkørsel og parkering på området med gul belægning. Der vil dog være åben for indkørsel fra Odelsgade og frem til overnatningsstedet Bo Bedst.

- Indehaveren har brug for indkørslen, så der spærres af fra hende og op ad gaden, siger Line Holmgaard Hansen, innovationskonsulent hos Hedensted Kommune, der er sammen med Juelsminde Handelsstandsforening og Juelsminde Visionsråd om projektet.

Annonce

Det er hensigten at skabe et hyggeligt opholdsrum og på den måde friste flere til at slå sig ned og kigge indenfor i de omkringliggende butikker, forklarer hun.

Skal ikke ligne vejarbejde

Sidste sommer blev byrummet aldrig det store trækplaster.

Hvad vil I prøve at gøre anderledes i år?

- Vi ved fra sidste år, at flere gjorde opmærksomme på afspærringen. Den lignede nok mere vejarbejde. Folk vidste ikke, hvad det var. Så i år prøver vi at lave det lidt anderledes. Vi skal overholde regler om afspærring, men vi prøver at få det til at falde mere end i byrummet. Vi vil også sætte flag op, så vi signalerer, at der sker noget, siger Line Holmgaard Hansen, der også håber, at vejret i juli indbyder mere til ophold på gaden end sidste år.


Vi er så heldige at have fået Bo Bonde og hans streetfood om i gaden. Det passer som fod i hose med konceptet.

Line Holmgaard Hansen, konsulent, Hedensted Kommune


Træmøbler, der blev købt sidste år, placeres igen i år rundt om på gaden, hvor børnene får en stor sandkasse at fornøje sig med. Der arbejdes desuden på at lave plads til boder.

Tilkomsten af streetfood-spisestedet, der har slået to tomme lejemål sammen på Juelsgade, er en stor gevinst for projektet, siger Line Holmgaard Hansen.

- Det passer lige ind i det miljø med hygge, musik og mad, som vi gerne vil skabe, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sebastian Terteryan vandt guld i Litauen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce