Annonce
Vejle

Endnu en vejlenser undersøgt for coronavirus

Den kommunale medarbejder blev tirsdag kørt til undersøgelse på Aarhus Universitetshospital, men det viste sig tirsdag aften, at vejlenseren ikke var smittet med Covid-19. Arkivfoto: Jens Thaysen
En kommunal ansat i Skolegade blev tirsdag kørt til Aarhus Universitetshospital. Vejlenseren er nu frikendt for at være smittet med Covid-19.
Annonce

Vejle: Endnu en vejlenser er blevet undersøgt efter mistanke om, at personen kunne være smittet med den nye coronavirus, den såkaldte Covid-19.

Der er tale om en medarbejder, der er ansat i Vejle Kommunes administration i Skolegade, og som var vendt hjem fra vinterferie med symptomer som hoste og forkølelse.

Det fik de sundhedsmæssige alarmklokker til at ringe i administrationsbygningen, og tirsdag blev den ansatte transporteret fra Skolegade til Aarhus Universitetshospital (Skejby), der sammen med Hvidovre Hospital er de to danske sygehuse, der tager sig af personer, som kan være smittet med coronavirus.

Lille risiko i Danmark

Sådan vurderer Sundhedsstyrelsen risikoen for smitte i Europa:

"Der er påvist tilfælde af Covid-19 hos rejsende fra Wuhan og Hubei-provinsen i Kina og til andre områder, herunder til Kinas nabolande.

Senere er der konstateret smitte i flere europæiske lande. Der er ikke konstateret et egentlig udbrud uden for Kina.

Sundhedsmyndighederne vurderer, at sandsynligheden for, at der bliver importeret tilfælde til Danmark er moderat, og at risikoen for smittespredning i Danmark er lille.

Der er aktuelt ingen smittede i Danmark, og i undersøgelse på mistanke om Covid-19 er der ikke påvist ny coronavirus."

Kilde: sst.dk

Annonce

Er ikke smittet

Tirsdag aften kunne Vejle Kommune dog melde ud på det kommunale intranet, at medarbejderen ikke er smittet med Covid-19.

Det havde Statens Serum Institut slået fast, efter at instituttet havde fået svar på de prøver, som sundhedspersonalet i Aarhus havde taget hos vejlenseren tidligere på dagen.

På hjemmesiden henviser kommunen til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor man kan læse mere om den nye coronavirus.

Her oplyser styrelsen, at man skal kontakte sin læge, hvis man 14 dage efter hjemkomst fra Kina får symptomer som feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær.

Annonce

To sidder fortsat i hjemmekarantæne

Vejle Kommune oplyser dog ikke noget om, hvor medarbejderen har holdt vinterferie, men det er i den kinesiske Hubei-provins, at virusudbruddet har sit udgangspunkt.

Det var netop her to andre borgere med bopæl i Vejle Kommune havde været, da de og fem andre danskere blev evakueret og fløjet til Danmark i et af forsvarets Challenger-fly for halvanden uge siden.

Parret blev undersøgt ved ankomsten i Aalborg natten til mandag i sidste uge, hvor det blev konstateret, at de ikke var smittet med Covid-19.

Parret sidder dog fortsat i hjemmekarantæne, hvilket de skal fortsætte med indtil 14 dage efter deres hjemkomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce