Annonce
Hedensted

Endnu et skridt i Løsnings udviklingsplan: Her åbnes op for boliger

I dag er der marker langs Skolegade i Løsning, men de kan på sigt blive til parcelhusgrunde. Foto: Elisabet D. Hyttel
Ny lokalplan giver mulighed for et større boligområde øst for jernbanen i Løsning. Der skal være både række- og parcelhuse.
Annonce

Stubberup: Det første skridt i den storstilede udviklingsplan for Løsning blev taget sidste efterår, da byrådet vedtog en lokalplan, som åbnede op for boligbyggeri mellem Frederiksbergvej og Jernbanegade. Nu, knap et halvt år efter, er næste projekt i støbeskeen.

Teknisk udvalg har netop godkendt en lokalplan for området øst for jernbanen - nærmere bestemt mellem Skolegade, Remmerslundvej og Ny Sebberupvej - og også her er der lagt op til boligbyggeri.

- Det er to lodsejere, der ejer jorden, og lokalplanen er udviklet i samarbejde med dem. Der er ingen helt aktuelle byggeplaner, men nu sender vi lokalplanen i høring, og så er der åbnet op, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Skov og by smelter sammen

Lokalplanen dækker området omkring Stubberup, og den østlige del grænser op til fredskov. Der ligger i dag et lille parcelhusområde og en firlænget gård i området samt en virksomhed med bolig. Resten af området er landbrugsjord.

- Den overordnede idé med planen er at udvikle Løsning by mod øst, hvor der er nærhed til skoven, således at skov og by i højere grad smelter sammen. Der er planer om at plante enkelte træer op mod skoven, så der kommer en glidende overgang, siger Lene Tingleff.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre både åben-lav og tæt-lav bebyggelse, i daglig tale parcel- og rækkehuse. Grundene skal være på mindst hhv. 800 og 2000 kvm. Det er hensigten at bevare den firlængede gård for at holde fast i strukturen fra landsbyen Stubberup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce