x
Annonce
Jelling

Endnu flere erhverv må lukke midlertidigt: - Jeg er nødt til at tænke positivt

Dorthe Egeris Svendsen har netop fejret et års jubilæum som selvstændig frisør. Nu må hun også lukke salonen midlertidigt ligesom resten af hendes kolleger i branchen. Arkivfoto: Mette Mørk
Hos Salon Egeris ærgrer man sig over, at alle landets frisørsaloner nu også skal lukke, men har forståelse for regeringens beslutning.

Jelling: Trænger håret til at blive klippet, må du væbne dig med tålmodighed. Altså med mindre du selv kan gøre det eller kender en i husstanden med gode frisør-egenskaber.

For den seneste udmelding fra statsminister Mette Frederiksen er nu, at også frisører skal holde lukket frem til 30. marts. Og det rammer altså også de lokale frisører i Jelling og omegn.

Det gælder eksempelvis Dorthe Egeris, som driver Salon Egeris fra hjemmet på Kuldbjergvej mellem Jelling og Givskud. Hun er ikke overrasket over regeringens seneste beslutning.

- Jeg havde tænkt, at det ville ske på et tidspunkt, at frisørerne også skulle lukke ned. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men også helt forståeligt. Jeg kan trøste mig med, at jeg ikke har en husleje, der skal betales, fordi jeg har frisørsalonen herhjemme, lyder det fra Dorthe Egeris.

Annonce
Man kan frygte, at det nok ikke kun er frem til 30. marts, at der er lukket. Det bliver formentlig først efter påske, men nu må vi se, hvad der sker. Jeg er nødt til at tænke positivt, og når vi kommer om på den anden side, er der højst sandsynligt rigtig mange, der trænger til at få klippet deres hår.

Dorthe Egeris, frisør

Frygter længere nedlukning

Hun kan også trøste sig med, at der er god opbakning fra kunderne, selvom hun må undvære dem i et par uger. Således har flere købt klipninger på forhånd, ligesom nogle også lige skulle nå at købe et par produkter, inden hun måtte lukke onsdag morgen.

- Man kan frygte, at det nok ikke kun er frem til 30. marts, at der er lukket. Det bliver formentlig først efter påske, men nu må vi se, hvad der sker. Jeg er nødt til at tænke positivt, og når vi kommer om på den anden side, er der højst sandsynligt rigtig mange, der trænger til at få klippet deres hår, siger Dorthe Egeris.

Hun prøver at få det bedste ud af den ufrivillige nedlukning.

- Nu vil jeg bare nyde tiden sammen med min mand og vores to børn. I dag skal vi både bage boller og lave smoothies, siger frisøren.

Her kan de arbejde videre

Også i Jelling by er der flere frisører, der står i samme situation som Salon Egeris. Her er der blandt andet Frisør Lyhne, Eventyrspejlet og Din Frisør, som alle har meddelt på Facebook, at "nu er det også deres tid til at lukke midlertidigt". Solcentret på Jernbanevej 1 skal også lukke.

Til gengæld gælder forbuddet ikke tøjbutikker eller gavebutikker som Miss It og Butik Kræs, og de kan derfor fortsat holde åbent, så længe de sørger for håndsprit og god plads mellem kunderne.

Byens spisesteder lukkede ned for gæster i sidste uge, men næsten alle har efterfølgende meldt ud, at de sælger mad som takeaway. Det gælder blandt andet Café Sejd, Jelling Kro, Byens Café og Skovdal Kro.

I et år har Dorthe Egeris Svendsen været selvstændig, efter hun i en række år var bestyrer af Frisør Lyhne i Vejle. Hun har været udlært siden 2006. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Annonce