Annonce
Jelling

Eneste kvinde til iværksætter-konkurrence: Nathalies nødalarm vinder 50.000 kroner

Nathalie Feldman fra Jelling vandt 50.000 kroner i en iværksætter-konkurrence i Messecenter Herning med sit firma Salvatio, der står bag en nødalarm til kvinder og ældre. Foto: Tony Brøchner/MCH
Nathalie Feldman står i spidsen for firmaet Salvatio, der torsdag vandt førstepladsen i en iværksætter-konkurrence i Herning.
Annonce

Jelling: - Jeg har lige haft fødselsdag, så det her er den bedste gave, jeg kunne ønske mig.

Glæden er stor hos Nathalie Feldman, der lige har vundet en konkurrence for iværksætter-virksomheder i forbindelse med elektronik- og teknologimessen EOT – Electronics of Tomorrow i MCH Messecenter Herning.

- Det var en utrolig stor overraskelse. Vi har arbejdet på projektet i næsten to år, og det har været svært, for der er mange, der har sagt, at vi ikke kan lave det med så lille et firma, og at vi ikke er gode nok til det, siger Nathalie Feldman.

Nødalarmen Salvatio Push

  • Salvatio Push er en bærbar nødalarm, der kan bruges til at tilkalde hjælp i forbindelse med overfald, røveri, ulykker eller lignende.
  • Den er tiltænkt kvinder og ældre personer.
  • Alarmen forbindes til en app på telefonen, hvor man indtaster de mennesker, der skal have besked, hvis man udløser alarmen.
  • Salvatio Push skal desuden have en funktion, hvor personer inden for en vis radius også kan tilkaldes.
  • Alarmen kan registrere, hvis man falder og ikke har rejst sig op efter to minutter.
  • Desuden er den udstyret med en knap, man kan trykke på for at tilkalde hjælp. Der er så forskellige muligheder alt efter, om man holder knappen i bund eller trykker hurtigt to eller tre gange.
  • Firmaet bag, Salvatio, der har Nathalie Feldman i spidsen, er stadig i opstartsfasen, og de søger efter investorer og producenter, så produktet kan blive til virkelighed.
Annonce

Et stort push

Hun var i Herning med sin virksomhed Salvatio, der arbejder på at udvikle en nødalarm, som man kobler til sin telefon og hurtigt kan bruge til at tilkalde hjælp, hvis man bliver overfaldet, bestjålet eller kommer ud for en ulykke.

Med prisen og de 50.000 kroner håber Nathalie Feldman, at de kan finde investorer og en, der vil hjælpe dem med at producere nødalarmen. Pengene i sig selv er gode, men det er kun et lille beløb i en iværksætterverden.

- Vi er et firma med fem mennesker tilknyttet, og vi har ingen indtægt endnu, så vi arbejder ved siden af. Det her er et stort push mod, at vi kan komme videre. Med pengene vil vi gerne lave en god præsentationsvideo og en god prototype, der kan vise, at vi er klar til produktion, siger Nathalie Feldman.

Annonce

Ikke kun for mænd

Oprindeligt er hun fra Israel, men de sidste fem år har Nathalie Feldman boet i Danmark.

Hun bor i Jelling med mand og tre børn, og hun har ud over familie- og iværksætterlivet også arbejdet hårdt på at lære dansk. Som kvindelige iværksætter har hun studset over, at de fleste andre iværksættere er mænd, og hun fortæller, at hun var eneste kvinde blandt 24 deltagere i Herning.

- Jeg synes, det er spændende at arbejde med teknologi og lave noget, der kan hjælpe folk, og selv om jeg er kvinde og har tre børn, så har jeg masser af energi til at lave iværksætteri. Jeg vil gerne vise, at det ikke kun er en verden for mænd, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce