Annonce
Hedensted

Engelsk variant findes nu også i Hedensted: Lærer og elev smittet

Der er konstateret flere tilfælde af den engelske variant af coronavirus cluster B.1.1.7. i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel
En lærer og elev på Løsning Skole er konstateret positive med den ekstra smitsomme engelske variant af coronavirus.

Løsning: 10 elever og fire lærere på Løsning Skole er blevet sendt hjem i 14 dages isolation.

Det sker, fordi en lærer og en elev på skolen er blevet testet positive med coronavirus, og det ovenikøbet med den ekstra smitsomme engelske variant, cluster B.1.1.7.

Chef for læring, Marianne Berthelsen, bekræfter, at den nye variant er kommet til kommunen.

- Vi er blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, som har oplyst os om, at der er tilfælde af cluster B.1.1.7. i vores kommune. Der er skærpede krav til, hvornår man må møde på arbejde igen, når man er smittet med den nye variant, og vi tager selvfølgelig de påkrævede forholdsregler, siger Marianne Berthelsen.

Annonce

90 elever går stadig i skole i Løsning

Selvom alle landets folkeskoler som udgangspunkt har lukket ind til 7. februar, så er der stadig åbent for en mindre gruppe elever på samtlige 21 skoler i Hedensted Kommune.

Det drejer sig dels om sårbare børn og unge, børn i nødpasning, samt special- og modtageklasser.

På Løsning Skole har omkring 90 elever lige nu deres daglige gang, og størstedelen af dem kan fortsat møde på skolen, da de ikke har været i konkakt med de smittede.

Annonce

Incidenstallet falder stadig

Helt generelt er incidenstallet i Hedensted Kommune lige nu faldende i lighed med resten af landet, og mandag lå det på 40,7.


Vi følger hele tiden tallene nøje, og vi tager de forholdsregler, vi skal. Det gælder, uanset om det er den ene eller anden variant, der er tale om.

Marianne Berthelsen


Det betyder, at der er fundet 19 nye smittede i kommunen i løbet af den seneste uge, hvor der blandt andet har været åbent for test uden tidsbestilling i Løsning, Tørring og Juelsminde.

Fundet af den engelske variant giver ikke anledning til ekstra bekymring i kommuneledelsen.

- Vi følger hele tiden tallene nøje, og vi tager de forholdsregler, vi skal. Det gælder uanset om det er den ene eller anden variant, der er tale om, siger Marianne Berthelsen.

Den engelske virusvariant er mere smitsom end andre covid-virusstammer, men ifølge Statens Serum Institut er der intet, der tyder på, at den er mere alvorlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Corona sender 45 elever og 9 lærere hjem

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce