Annonce
Trekantområdet

Enhedslisten: Autismeforening skal involveres under flytning af Karlsvognen

Paw Nielsen (EL) vil have Landsforeningen Autisme med som sparringspartner under en flytning af Karlsvognen, hvis den vedtages. Arkivfoto: Kim Rune
Paw Nielsen (EL) mener, at Skoleudvalget har handlet for langsomt, efter at forældre påpegede udfordringer på autismetilbuddet Karlsvognen. Enhedslisten "skyder gråspruve med kanoner", siger DF-politiker.

Middelfart: Landsforeningen Autisme skal inddrages i processen med at etablere Karlsvognen på Skrillingeskolen. Et forslag som lige nu er i høring.

Det mener Paw Nielsen (EL), medlem af Skoleudvalget.

- Jeg går til udvalgsmødet med den klare holdning, at autismeforeningen skal inddrages i hele processen fra, at man eventuelt vedtager, at det skal flyttes, til det bliver flyttet, siger han.

Det er ved etablering af det nye tilbud og indretningen af dette, at Paw Nielsen vil sikre, at autismeforeningen er med inde over.

- Der kan godt komme ting, man ikke har tænkt på. Hvor det ville være godt at have nogle at sparre med. Og hvem ville være bedre at sparre med end blandt andet autismeforeningen, siger Paw Nielsen.

Landsforening er med i høring

Forslaget om at flytte Karlsvognen fra Strib Skole til Skrillingeskolen bliver af Landsforeningen Autisme, der også er høringspart, kritiseret for at være en "halv løsning" på de trivselsproblemer, som flere forældre tidligere har påpeget. En kritik, der også er blevet debatteret på avisens Facebook-side "Vores Middelfart".

Paw Nielsen mener ikke, at landsforeningen har været involveret tilstrækkeligt, før forslaget blev sendt i høring.

De bliver hørt nu. Så hvad er konsekvensen egentlig af, at de efter din mening ikke har været inddraget nok?

- Jeg tror næsten, jeg tør sige, at halvdelen af de høringsbekymringer, der kommer, kunne være undgået, siger Paw Nielsen og mener, at det derfor nu bliver en politisk afgørelse, om landsforeningens bekymringer bliver indarbejdet tilstrækkeligt.

Annonce

DF: Vi har lyttet

Skoleudvalget har været bekendt med bekymringer fra forældre siden 2018. Forvaltningen har holdt møde med blandt andre Landsforeningen Autisme, og der er blevet lavet handleplaner og ansat en afdelingsleder. På trods af det, mener Paw Nielsen, at der er gået for lang tid, før en flytning af tilbuddet kom på Skoleudvalgets dagsorden.

Men Steffen Daugaard (DF), medlem af Skoleudvalget, mener, at Paw Nielsen "skyder gråspurve med kanoner".

- Så vidt jeg husker, var det en af deres (landsforeningens, red.) anbefalinger at flytte det til et større sted, for så var man mindre sårbar i forhold til personalet. Så vi har lyttet til dem og til andre kloge mennesker, så det må stå lidt for hans egen regning, siger han.

Steffen Daugaard understreger, at han også selv har undersøgt sagen om forældrenes bekymringer og været i dialog med Landsforeningen Autisme. Han mener, at både udvalget og forvaltningen har rykket på sagen, så hurtigt det var muligt.

- Jeg synes ikke, vi har været specielt langsomme. Og jeg synes, det er upassende, hvis han (Paw Nielsen, red.) hænger udvalget ud. For vi har arbejdet med det her gennem mange møder og bestilt redegørelser, fået dem og stillet nye spørgsmål og fået svar på dem. Og så tager ting bare tid. Vi vil gerne gøre det ordentligt jo, siger han.

Avisen har til denne artikel forsøgt at få en kommentar fra både Skoleudvalgets formand Jens Backer Mogensen (S) og næstformand Karin Riishede (V), men de ønsker ikke at udtale sig, mens høringen er i gang.

Forslaget er i høring indtil 27. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce