Annonce
Trekantområdet

Efter alvorlig kritik fra havmiljøekspert: EL står alene med krav om fuldt stop for Marina City

Det er her ved Marina Syd, at den nye havnebydel Marina City efter planen skal anlægges, og allerførst skal der graves 360.000 kubikmeter øllebrødslignende havbund op her i forgrunden og sejles ud til klappladsen Trelde Næs, hvor det skal dumpes. Foto: Søren Gylling
Flertallet i plan-, bolig- og miljøudvalget ser ingen grund til at få lavet yderligere undersøgelser af forureningsgraden af det materiale, der skal graves op ved Marina Syd. Nu rejser Enhedslisten sagen i byrådet.

Kolding: Enhedslisten fik ikke meget ud af sit krav om fuldt stop for alt videre arbejde med Marina City, indtil der er lavet flere undersøgelser af miljøkonsekvenserne af den dumpning af 360.000 kubikmeter havbundsslam ved Trelde Næs, som det store byggeprojekt forudsætter.

Det står klart efter et møde onsdag i plan-, bolig- og miljøudvalget, hvor Benny Dall (EL) havde sat kravet på dagsordenen, efter at Enhedslisten i sidste uge offentliggjorde et hidtil ukendt notat fra Miljøstyrelsens havmiljørådgiver, Mogens Flindt. Eksperten retter i notatet alvorlig kritik mod de beregninger af miljøkonsekvenserne ved dumpningen, som Niras har lavet for Kolding Kommune i forbindelse med kommunens ansøgning til Miljøstyrelsen om en såkaldt klaptilladelse.

Hvis jeg skal tage for pålydende, at alle vil være 100 procent sikre på, at vi ikke forurener Lillebælt med opgravningen og klapningen, så vil jeg gerne høre, hvordan de forklarer, at det er de.

Benny Dall, Enhedslisten

I by- og udviklingsforvaltningen er det som følge af notatet besluttet, at der skal laves nye beregninger af klapningens indvirken på Lillebælt efter de anvisninger, som Mogens Flindt angiver - og det er Benny Dall tilfreds med.

Annonce

Åben debat

Til gengæld ønsker de øvrige medlemmer i plan- bolig- og miljøudvalget ikke at følge Benny Dalls forslag om, at havmiljø-eksperten også skal lave uvildige vurderinger af selve klapningsmaterialets forureningsgrad.

- Det synes de andre udvalgsmedlemmer åbenbart ikke, at der er nogen grund til at rode i, og de ser heller ingen grund til at udsætte noget som helst i forhold til Marina City, siger Benny Dall efter mødet, hvor han forlangte at få sagen bragt op på byrådets næste møde.

- Jeg vil gerne have en åben snak om det her, så alle kan lytte med. For hvis jeg skal tage for pålydende, at alle vil være 100 procent sikre på, at vi ikke forurener Lillebælt med opgravningen og klapningen, så vil jeg gerne høre, hvordan de forklarer, at det er de, siger Benny Dall, der er tilfreds med, at Enhedslisten har gjort opmærksom på ekspertens kritik.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Boligselskab vil renovere og nedrive boliger for millioner: - Måske skal der genhuses, men det skal ske med ro i maven

Annonce