Annonce
Vejle

Enhedslisten: Vi skal have stoppet slam fra både Kolding og Vejle

Enhedslisten, der er repræsenteret af Cecilie Roed Schultz, vil heller ikke være med til, at klappladsen bliver en skraldespand. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Cecilie Roed Schultz (EL) melder sig nu i koret af de byrådsmedlemmer, som ønsker at forhindre, at klappladsen ved Trelde Næs skal være skraldespand for slam fra nabokommunerne. Aktuelt Kolding Kommunes 360.000 kubikmeter.
Lillebælt: Enhedslisten Fredericia er som byrådets øvrige partier bekymrede for, at der igen skal klappes havneslam ved Trelde Næs. Det pointerer partiets byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz i en pressemeddelelse.
Lillebælt er i forvejen presset. Blandt andet som følge af det store udslip fra Dan Gødning, hvor tusindvis af tons kvælstof blev udledt i Lillebælt.
Slammet fra området omkring Kolding Havn er blandt andet fyldt med olierester og anden forurening.
Annonce
- Det vil man bare dumpe ud for en blå-flag badestrand. Midt i Naturpark Lillebælt! Det er en katastrofe, at den slags stadig håndteres på den måde i 2020. Vi knokler for at affald genanvendes og er i gang med at udfase deponi. Men under vandoverfladen er det tilsyneladende ligegyldigt hvad der foregår, lyder det fra Cecilie Roed Schultz.

Kommuner dumper

Som beskrevet i Fredericia Dagblad har nabokommunerne alle tilladelser til at dumpe materiale på klappladsen. Det hæfter Enhedslisten sig ved.
Tilbage i 2015 fik de en femårig tilladelse til at bruge klappladsen ved Trelde Næs. Tilladelsen lød på 71.250 kubikmeter forurenet slam og tilladelsen udløb 1. marts 2020.
Vejle Havn fik ligeledes i 2015 tilladelse til at dumpe havneslam ved Trelde Næs. Det drejede sig om 90.000 kubikmeter. Deres tilladelse udløber i oktober 2020.
I 2017 fik Middelfart Havn en femårig tilladelse, og i 2018 fik Kolding Lystbådhavn ligeledes en femårig tilladelse til at dumpe havneslam ved Trelde Næs.
Enhedslisten Fredericia er bekymret for både økosystemet i Lillebælt, men også signalværdien i, at forurenet affald kan dumpes i havet. Det er vigtigt for partiet at værne om den natur, der er tilbage og beskytte dyrelivet bedst muligt.
Annonce

Find alternativer

- Der findes andre – men dyrere – alternativer til at dumpe affaldet i havet. I Enhedslisten frygter vi, at disse økonomiske interesser vægtes alt for tungt, også af Miljøstyrelsen, sammenlignet med de interesser vi har som borgere og som samfund, påpeger Cecilie Roed Schultz.
Da Kolding Havn fik tilladelse i 2015 tog Enhedslisten sagen op i miljø- og teknikudvalget.
- Jeg fik det svar, at der intet var at gøre. Miljøstyrelsen havde givet dem lov. Denne gang har jeg bedt forvaltningen om svar på, hvad vi som kommune kan gøre for at forhindre denne vanvittige blankocheck igen gives til Kolding Havn. Mængderne bliver jo bare større og større. Jeg er også nervøs for, at Vejle Havn igen vil søge om tilladelse, når deres udløber om få måneder – og de andre, når deres udløber. Flere og flere får jo tilladelser, og vi har intet kunne stille op. Men vi skal simpelthen ikke være losseplads for de omkringliggende havne! Det vil jeg bekæmpe med næb og klør. Jeg afventer pt. en redegørelse, som jeg har fået bekræftet er på vej. Hvis ikke vi som kommune kan stoppe det, så må Folketinget på banen, konstaterer Cecilie Roed Schultz i pressemeddelelsen.
Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Hedensted

Afsked med en svækket kæmpe ved kirke: - Vi tør ikke lade det stå mere

Annonce