Annonce
Debat

Enig med SF: Lad nu lærerne og skoleledelserne få ro til at lave lokal skoleudvikling

Bent Kyndesen. Privatfoto

Læserbrev: Det glæder mig, at SF nu også peger på, at skolerne skal have mere frihed og ro samt flere tolærertimer (læserbreve af Patrick Hjortshøj 7. og 12. august).

Det er ændringer, som lærerne har skreget på, siden regeringen i 2013 (S, SF og R) sammen med V og DF indførte en kompromispræget skolereform, samtidigt med at man vred armen rundt på lærernes arbejdsforhold, så man kunne finansiere den større udgift til flere timer ved at skrue på lærernes undervisningstimetal.

Samtidigt skulle lærerne "normaliseres", så de nu - i en tid, hvor hjemmearbejdspladser blev mere udbredt - skulle tilbringe hele deres arbejdstid på skolerne. (Måske så man nu kunne holde øje med, hvor meget lærerne arbejdede.)

Annonce

Dette på trods af, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini sammen med S havde meldt ud, at lærerne skulle have mere ro. Det blev desværre "glemt" i kampens hede, hvor man skulle sikre et flertal for prestigeprojektet folkeskolereformen.

Allerede i 2015 blev der fra flere sider meldt, at reformen ikke kom til at virke efter hensigten. Det blev modtaget med, at nu skal vi lige give det tid - lige indtil i 2021, hvor børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil beklager det store flop, efter at PISA-målingerne var blevet dårligere i den forløbne periode.

Så lad nu lærerne og skoleledelserne få ro til at lave lokal skoleudvikling på de enkelte skoler, så de ikke skal igennem flere storstilede projekter som f.eks. Ontario-projektet (hvor bare studieturen kostede 261.000 kr.), som man stort set ikke kan se nogen spor af i dag.

Lad dem finde ud af, hvad der vil gøre lige præcis deres skole bedre og stærkere.


Og giv ressourcerne, som ellers var tiltænkt flotte (prestige?-)projekter for kommunen, til at forbedre forholdene på de enkelte skoler.

Bent Kyndesen


Og giv ressourcerne, som ellers var tiltænkt flotte (prestige?-)projekter for kommunen, til at forbedre forholdene på de enkelte skoler.

Og når man giver skolerne frihed til at styre deres egen skole samt giver skolelederne tid til, at de kan tilbringe langt mere tid på skolerne fremfor på forvaltningen, så kan lederne få tid og ro til at lede deres skole og kan sammen med deres personale udvikle lige præcis det, der er brug for på deres skole.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce