Annonce
Fredericia

Enighed om dispensation: Naboer skal høres om stort boligprojekt i Erritsø

En nabohøring skal nu fastslå, hvor stor opbakning der er til et projekt med 141 boliger på den gamle Skovhave-grund mellem IBC og Jomfruskoven i Erritsø. Illustration: Luplau Poulsen Arkitekter
By- og planudvalget er indstillet på at give dispensation til flere boliger på den gamle Skovhave-grund mellem IBC og Jomfruskoven. Der gennemføres nu en nabohøring, og møder forslaget ikke stor modstand, kan investor sætte i gang.
Annonce

Erritsø: Naboerne til det tidligere plejehjem Skovhave skal holde øje med deres eboks den nærmeste fremtid. Her vil de møde et høringsbrev fra Fredericia Kommune i forbindelse med en dispensation til, at der bygges flere boliger, hvor plejehjemsbygningerne i dag ligger.

- Vi har sagt ja til dispensationen i forhold til den lokalplan, som er for området i dag. Fodaftrykket, som det nye projekt afgiver, er stort set det samme som det, der er tilladt i dag, siger formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S).

By- og planudvalget afgjorde i enighed at give dispensation og bemyndigede embedsmændene til at give folkene bag det seneste projektforslag tilladelse til at gå i gang, hvis ikke der kommer væsentlige bemærkninger fra naboerne.

- Der har været projekter for området tidligere, som ikke er blevet realiseret. Tror du, at det sker nu?

- Helt sikkert. Jeg formoder, at der er realiteter bag, når vi får en ansøgning om at give dispensation, siger udvalgsformanden.

Fodaftrykket, som det nye projekt afgiver, er stort set det samme som det, der er tilladt i dag.

Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S)

Annonce

Bebyggelsesprocent holder

Den gældende lokalplan 291 for området giver maksimalt mulighed for at etablere 90 boliger, men i det nye projekt ønsker man at kunne nå op på 141 boliger. Lokalplanen giver mulighed for en bebyggelsesprocent på 50, og den overskrides ikke med projektet.

- Der bliver blandt andre mindre boliger, som eventuelt kan fungere som ungdomsvenlige boliger, siger Steen Wrist.

Det er netop ansøgerens pointe, at man vil kunne tilbyde boliger i varierende størrelse, så der kan blive boliger til både unge og ældre, familier og singler. Tre af punkthusene i projektet er således i projektbeskrivelsen udpeget til at kunne rumme i alt 48 kollegieboliger.

Nabohøringen gennemføres i nærmeste fremtid.

I forbindelse med dispensationen ligger der krav om, at der under hele byggefasen etableres en afskærmning i en afstand på tre meter fra midten af hækken mod øst, og at der efterfølgende tilplantes med magnolietræer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce