Annonce
Egtved

Enigt byråd: Nye byggegrunde til Ågård-Gravens

Vejle Kommune køber et 10 hektar stort areal ved Ågård beliggende ved skov , åbne marker og natur. På sigt er der mulighed for udstykning af i alt 50 byggegrunde. Første etape ud af i alt tre består af 12 udstykninger. Privatfoto
Et enigt byråd har netop besluttet, at Vejle Kommune køber et 10 hektar stort areal ved Ågård. På sigt er der mulighed for udstykning af i alt 50 byggegrunde. Første etape består af 12 udstykninger.

Ågård-Gravens: - I min optik er det nogle meget velbeliggende byggegrunde. Der er skov til to sider, og de ligger op til åbne arealer og marker. Og så er der kun 100 til 200 meter til børnehave og brugsen, og skolen ligger bare en kilometer derfra, siger Lars Schmidt, Vejle Byråd (V).

Han er meget begejstret for, at man på byrådsmødet onsdag 19. juni blev enige om, at Vejle Kommune nu skal købe et areal på 10 hektar ved Bramdrupvej/Sognefogedvej ved Ågård, hvor der på sigt er mulighed for at foretage udstykninger af i alt 50 byggegrunde.

Ifølge "Lokalplan 1025 Boligområde ved Bramdrupvej/Sognefogedvej, Ågård" er det planen at dele det kommende boligområde op i tre etaper/delområder. I første etape er der tale om 12 byggegrunde.

Annonce

Det er jo noget, vi sammen med mange flere her på egnen har ventet i mange år på at få gennemført, så der er jo bare helt fantastisk, at byrådet nu har vedtaget det.

Else Iversen, formand for Øster Starup Sogns Lokalråd

Et tydeligt behov

- Vi har haft flere områder i spil, blandt andet Møllegrunden (en byggegrund i Ågård, hvorpå byens gamle mølle blandt andet har ligget, red.), men den er simpelthen for lille set i forhold til fremtidsperspektiverne, siger Lars Schmidt, der samtidig fremhæver, at de nu valgte byggegrunde både er meget rummelige og ikke mindst velbeliggende på flere måder.

- Flere familier har faktisk efterspurgt at kunne bygge hus i Ågård og det er da ret ærgerligt, at de ikke har haft mulighed for at kunne købe byggegrunde, når de nu så gerne vil bo der, lyder det fra Lars Schmidt, der derfor er meget glad for at kunne bringe budskabet ud om, at de fremtidige udsigter for at købe en byggegrund, ikke alene beliggende ved Ågård-Gravens, men også har meget af det, som mange efterspørger i dag, nemlig rekreativ beliggenhed, tæt på natur og by med skole, børnehave, fritids- og indkøbsmuligheder.

Nabo-by populær

I Vester Nebel har man kunnet iagttage en stor interesse for nybyggeri de senere år, og måske denne tendens kunne brede sig til Ågård og Gravens også. I hvert tilfælde bliver der snart åbnet op for muligheden for at vælge dette område til.

- Vi under vores naboer alt godt (læs Vester Nebel/Kolding Kommune, red.), men vi har også noget godt at tilbyde hos os, pointerer Lars Schmidt, der samtidig fremhæver, at prisniveauet her giver muligheder for at få mere for pengene.

At valget nu er faldet på Ågård- og Gravens-området, hvad angår prioritering af nybyggeri, kan man ikke alene takke byrådet for. Også lokale kræfter har gjort flotte indsatser, herunder blandt andet Øster Starup Sogns Lokalråd.

- Stor ros til lokalrådet med Else Iversen i front. De gør et flot stykke arbejde for at udvikle området. Nu bliver der kvitteret for noget af det, siger Lars Schmidt.

Det kommende boligområde ved Ågård er beliggende nord-vest for byen. Illustration Vejle Kommune

Der er brug for flere borgere

- Det er jo noget, vi sammen med mange flere her på egnen har ventet i mange år på at få gennemført, så det er jo bare helt fantastisk, at byrådet nu har vedtaget det, konstaterer en glad formand for Øster Starup Sogns Lokalråd, Else Iversen.

Og hun fortsætter:

- Vi har brug for flere borgere her hos os, og vi har pladsen, og så er der både skole, indkøbsmuligheder og meget mere. Alle er velkomne som nye borgere hos os.

Hos lokalrådet havde de efter et vælgermøde på Ågård Efterskole inden Folketingsvalget fået en fornemmelse af, at det gode budskab om de kommende byggegrunde var på vej.

-Politikerne lovede, at de ville gøre noget ved det, og det var på tværs af dem alle, siger lokalrådsformanden fra sin mobiltelefon, imens hun sidder på floden Donau og glæder sig over at de har holdt, hvad de lovede.

Dét skal fejres

At budskabet om de kommende byggegrunde nu er en realitet, er ikke blot noget man glædes over i lokalområdet. Næh, det skal skam også fejres.

Derfor har Øster Starup Sogns Lokalråd fredag 28. juni fra klokken 17 til 19 arrangeret, at alle er velkomne forbi til en fyraftensøl og en grillpølse på festpladsen ved Sognefogedvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vejlenserne siger farvel til Albert: Tak for de unikke billeder. Dig glemmer vi aldrig

Annonce