Annonce
Billund

Enigt byråd skærer i den kommunale service

Der er en del kedelige ting at finde i det kommunale budget for 2021. Alligevel er det et samlet byråd, der står bag budgettet. Arkivfoto: Christer Holte.
Det er et samlet byråd, der står bag budgettet for 2021. Politikerne er enige om, at der er ærgerlige ting ved budgettet, og at det flere steder er nødvendigt at skære i den service, der udbydes.

Billund Kommune: Det er et enigt byråd, der står bag budgettet for 2021. Det er samtidig et byråd, der er enigt om, at det ikke er det mest fantastiske budget, der er skruet sammen i Billund Kommunes historie, da det flere steder har været nødvendigt at skrue på den service, som borgerne modtager.

- En af vores store udfordringer i år har været, at vores selskabsskatter falder med 65 millioner kroner, og vi har tre områder, som tilsammen kommer til at mangle 32 millioner kroner. Det er altså noget, der udfordrer et budget og en økonomi, siger borgmester Ib Kristensen (V).

- Vi er så heldige, at udligningsreformen gav os 12 millioner. Det hjalp lidt, tilføjer han.

Annonce

Underskud

Hvis budgettet for 2021 holder, kommer Billund Kommune ud af året med et underskud på mellem 45 og 55 millioner kroner.

- Det har vi råd til, når det er en engangsforetagelse, for vi har en kassebeholdning på 350 millioner kroner. Så den økonomiske politik, vi har lagt i årene forud, er med til at gøre, at vi godt kan klare, at vi tager et træk af kassen, siger borgmesteren.

Annonce

- Undskyld

At nogle borgere vil blive ramt af nedskæringer, forsøgte ingen politikere i forbindelse med præsentationen at benægte.

- Jeg vil gerne sige undskyld til de mennesker, der bliver ramt af det budget, vi har banket sammen. Men ud fra de præmisser vi havde, var det det bedste, vi kunne nå frem til, lød det fra Lars Hansen (løsgænger).

Der blev i budgettet fundet plads til en pulje på en halv million kroner, som skal hjælpe foreningslivet, samt 4,8 millioner kroner til en renovering af Sdr. Omme Multicenter i 2023 og 2024.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Annonce