Annonce
Fredericia

Enlige 70-årige bliver ringet op af kommunen: Sidder du der alene?

Hvad enten man selv har valgt én kuvert i livet, eller er alene og ked af det, skal man som 70-årig nu tilbydes et forebyggende af kommunen. For at afhjælpe ensomhed. Det er naturligvis frivilligt. Tilbuddet lander i ens eboks, og så ringer kommunen op. Modelfoto: Preben Madsen, Scanpix
Annonce

Fredericia: En justering af serviceloven betyder, at alle 70-årige, der bor alene, nu skal tilbydes et forebyggende hjemmebesøg af kommunen.

Formålet er at sætte ind mod ensomhed. For eksempel hvis man er gået af og før har været meget aktiv i sit arbejdsliv. Men også personer, som af den ene eller anden årsag bare bor for sig selv, er blevet skilt eller er enke eller enkemand, er omfattet af lovændringen.

Den blev vedtaget tidligere på året, hvor Folketinget pålagde kommunerne at føre den ud i livet fra 1. juli 2019. Det oplyser Fredericia Kommunes plejechef, Marianne Hansen. Politikerne i senior- og handicapudvalget i Fredericia blev orienteret på seneste møde.

Tilbud om forebyggende hjemmebesøg for at afdække behov for pleje eller anden hjælp fra kommunen gælder allerede for 75-årige og 80-, 82- og 83-årige.

Marianne Hansen kan endnu ikke fortælle, hvor mange 70-årige der har takket ja, men for de ældres vedkommende er det et mindretal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Give

Coronasmitten er stadig forankret i Givskud, Grønbjerg og Give: Medarbejdere på endnu et plejehjem er smittet

Annonce