Annonce
Vejle

Ensom Ulv: Onsdag får Vejle en krimi-forfatter

52-årige Tommy Thorsteinsson er til daglig salgschef og familiefar, men de seneste to år har han brugt anslået omkring 1000 timer på at binde tanker og research sammen til en krimithriller, forlaget "Forfatterskabet" udgiver på onsdag. Foto: Mads Hansen

Familiefar, salgschef og nu kriminalforfatter. Tommy Thorsteinsson udgiver i denne uge den første af flere bøger om en københavnsk efterforskningsenhed.

Vejle: De fleste kender Carl Mørck, Harry Hole og andre karakterer fra det skandinaviske krimi-univers.

Hvis det står til vejlenseren Tommy Thorsteinsson skal krimilæsere nu også lære Anna Blaafalk at kende.

Hun er drabsefterforsker og hovedperson i kriminalromanen "Ensom Ulv", som forlaget "Forfatterskabet" udgiver på onsdag.

Det er den 52-årige salgschef og familiefars forfatterdebut, og det har krævet et langt forløb endelig at kunne skrive forfatter på visitkortet.

- Jeg har læst stort set alle de krimier, der findes, og det har spiret i mig de seneste otte til 10 år, at jeg skulle skrive min egen bog. Jeg har før taget flere tilløb, og gennem årene har jeg skrevet flere første kapitler til en bog. Men det er altid endt med, at jeg måtte konkludere, at jeg ikke kom i mål med mine idéer, fortæller Tommy Thorsteinsson.

Jeg har lært, at jeg kan styre et stort projekt, det er at skrive en bog. Det kræver vedholdenhed, og det er rart at finde ud af, at det kan lade sig gøre at nå i mål.

"Ensom Ulv" udkommer onsdag

Tommy Thorsteinssons forfatterdebut "Ensom Ulv" udkommer onsdag og kan blandt andet købes hos Vejles to boghandlere Bog & Idé og Arnold Busck.På bogens bagside er handlingen beskrevet med ordene:

"I mørke er alle katte grå - ulve ligeså! En varm sommeraften i 2016 bliver en ung kvinde myrdet midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Kvinden er iklædt hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er hun?For drabsefterforsker Anna Blaafalk starter nu et hæsblæsende kapløb med tiden i jagten på en vanvittig seriemorder. Samtidig lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn. Ombord er en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Han er kommet til Danmark for at udføre en dødbringende mission.Ensom Ulv er første bind i en ny dansk serie af krimithrillere om drabsefterforskeren Anna Blaafalk, der lever og ånder for at opklare forbrydelser i storbyens pulserende jungle."

Tommy Thorsteinsson bor med familien på Søndre Villavej lige op ad Søndermarksskolen, og han har valgt at placere en del af handlingen i en anden skov, Gribskov i Nordsjælland. Foto: Mads Hansen

Faldt over foredrag

I efteråret 2015 faldt han over et opslag om et foredrag i Aarhus, hvor tvillingerne Søren og Morten Ellemose, der har eget forlag og en række bøger i bagagen, fortalte om, hvordan det er at skrive en bog.

Det fik den gamle skrivelyst til at spire på ny, og Tommy Thorsteinsson meldte sig bagefter til brødrenes skriveskole. Han læste kommunikation om aftenen, tog på flere kortere skriveophold for at isolere sig fra omverdenen, og efter omkring 500 timers skriveproces lå første udkast til en kriminalroman klar.

- Det har været langt mere tidskrævende at skrive bogen, end jeg havde regnet med. Tvillingerne, der har fungeret som mine redaktører og mentorer, sagde tidligt, at når jeg var færdig med at skrive bogen, begyndte det hårde arbejde. Jeg har skrevet den om flere gange, og jeg vil tro, at jeg de seneste par år har brugt op mod 1000 timers arbejde på bogen, fortæller den nyslåede forfatter.

"Ensom Ulv" udkommer onsdag og er i første omgang trykt i 200 eksemplarer som især målrettes anmeldere, blogger og boghandlernes indkøbere.
Annonce

Svært at stoppe

Nogle nætter er han stået op sammen med sin kone Tina, når hun skulle møde i Billund Lufthavn som security controller klokken 3. Andre gange har han afsat en hel søndag, skrevet efter fyraften eller fundet andre anledninger til at sætte sig ved computeren i kælderen i villaen på Sdr. Villavej.

- Jeg har oplevet, at det kan være svært at stoppe med at skrive, når jeg havde idéen, men jeg synes, at jeg har holdt en god balance mellem bogen, mit arbejde og familien, fortæller Tommy Thorsteinsson, hvis familie tæller to døtre og en søn, der nu er flyttet hjemmefra.

Krimi-forfatteren har haft flere til at læse bogen undervejs, blandt andet en genbo, der er dansklærer, og så har han været rundt på de locations, han bruger i bogen. Læserne kommer blandt andet med til Gribskov i Nordsjælland, på Refshaleøen, HC Ørstedsværket og ikke mindst til Brejning.

- Jeg var på et af mine skriveophold på Comwell Kellers Park, der havde et godt tilbud. Det inspirerede mig til, at prologen og en stor del af bogens slutning foregår i Brejning, fortæller han.

Annonce

Familie på Færøerne

Han kalder det angstprovokerende, at "Ensom Ulv" nu sendes på gaden og i hænderne på bogbloggere og anmeldere. Men han tror så meget på sit bogprojekt, at han allerede har planlagt flere bøger i det, der skal blive en krimithriller-serie om det københavnske efterforskningsteam, der i første bind både kæmper mod en morder og en gal terrorist.

- Jeg har idéer til de første fem bøger og føler, at jeg har en masse at fortælle. Der skal selvfølgelig ske en udvikling med karaktererne, og en af efterforskerne skal blandt andet til Færøerne, hvor min far kommer fra. Han døde for tre år siden, og måske er det derfor, at jeg gerne vil derop og efterforske tingene. Her har jeg en stor familie, og jeg vil også gerne derop for at promovere den første bog, siger Tommy Thorsteinsson.

Annonce

Tidligere radiovært

Han arbejder som salgschef hos Teknovation, der er et fagblad indenfor den bearbejdende industri. Oprindeligt er han udlært kommis og kom som ung ind i rejsebranchen, mens han i fritiden bijobbede som studievært i fødebyen Herning. Det bragte ham i 1991 til Vejle, hvor han i flere år var radiovært og sælger hos Radio VLR.

- Folk synes, det er spændende, at jeg nu har skrevet en krimi. Det er nok en overraskelse for de fleste, men dem, der kender mig, ved, at jeg har arbejdet med kommunikation lige siden, jeg forlod rejsebranchen, fortæller salgschefen, der har kontor i Slagteriet i Havneparken i Vejle.

Annonce

Ålen kan bare ringe

Han håber, at Anna Blaafalk bliver lige så kendt en figur som Carl Mørck og Harry Hole, og hans tro på bogprojektet fejler ikke noget.

- Det er da dejligt, hvis det går den vej, men mindre kan også gøre det. Jeg er debutant på et marked med mange dygtige spillere, så jeg er rimeligt ydmyg. Men jeg skal nok tage telefonen, hvis Peter Aalbæk (filmproducent, red.) ringer for at høre om filmrettighederne, siger den debuterende forfatter med et grin.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce