Annonce
Vejle

Ensom Ulv: Onsdag får Vejle en krimi-forfatter

52-årige Tommy Thorsteinsson er til daglig salgschef og familiefar, men de seneste to år har han brugt anslået omkring 1000 timer på at binde tanker og research sammen til en krimithriller, forlaget "Forfatterskabet" udgiver på onsdag. Foto: Mads Hansen

Familiefar, salgschef og nu kriminalforfatter. Tommy Thorsteinsson udgiver i denne uge den første af flere bøger om en københavnsk efterforskningsenhed.

Vejle: De fleste kender Carl Mørck, Harry Hole og andre karakterer fra det skandinaviske krimi-univers.

Hvis det står til vejlenseren Tommy Thorsteinsson skal krimilæsere nu også lære Anna Blaafalk at kende.

Hun er drabsefterforsker og hovedperson i kriminalromanen "Ensom Ulv", som forlaget "Forfatterskabet" udgiver på onsdag.

Det er den 52-årige salgschef og familiefars forfatterdebut, og det har krævet et langt forløb endelig at kunne skrive forfatter på visitkortet.

- Jeg har læst stort set alle de krimier, der findes, og det har spiret i mig de seneste otte til 10 år, at jeg skulle skrive min egen bog. Jeg har før taget flere tilløb, og gennem årene har jeg skrevet flere første kapitler til en bog. Men det er altid endt med, at jeg måtte konkludere, at jeg ikke kom i mål med mine idéer, fortæller Tommy Thorsteinsson.

Jeg har lært, at jeg kan styre et stort projekt, det er at skrive en bog. Det kræver vedholdenhed, og det er rart at finde ud af, at det kan lade sig gøre at nå i mål.

"Ensom Ulv" udkommer onsdag

Tommy Thorsteinssons forfatterdebut "Ensom Ulv" udkommer onsdag og kan blandt andet købes hos Vejles to boghandlere Bog & Idé og Arnold Busck.På bogens bagside er handlingen beskrevet med ordene:

"I mørke er alle katte grå - ulve ligeså! En varm sommeraften i 2016 bliver en ung kvinde myrdet midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Kvinden er iklædt hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er hun?For drabsefterforsker Anna Blaafalk starter nu et hæsblæsende kapløb med tiden i jagten på en vanvittig seriemorder. Samtidig lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn. Ombord er en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Han er kommet til Danmark for at udføre en dødbringende mission.Ensom Ulv er første bind i en ny dansk serie af krimithrillere om drabsefterforskeren Anna Blaafalk, der lever og ånder for at opklare forbrydelser i storbyens pulserende jungle."

Tommy Thorsteinsson bor med familien på Søndre Villavej lige op ad Søndermarksskolen, og han har valgt at placere en del af handlingen i en anden skov, Gribskov i Nordsjælland. Foto: Mads Hansen

Faldt over foredrag

I efteråret 2015 faldt han over et opslag om et foredrag i Aarhus, hvor tvillingerne Søren og Morten Ellemose, der har eget forlag og en række bøger i bagagen, fortalte om, hvordan det er at skrive en bog.

Det fik den gamle skrivelyst til at spire på ny, og Tommy Thorsteinsson meldte sig bagefter til brødrenes skriveskole. Han læste kommunikation om aftenen, tog på flere kortere skriveophold for at isolere sig fra omverdenen, og efter omkring 500 timers skriveproces lå første udkast til en kriminalroman klar.

- Det har været langt mere tidskrævende at skrive bogen, end jeg havde regnet med. Tvillingerne, der har fungeret som mine redaktører og mentorer, sagde tidligt, at når jeg var færdig med at skrive bogen, begyndte det hårde arbejde. Jeg har skrevet den om flere gange, og jeg vil tro, at jeg de seneste par år har brugt op mod 1000 timers arbejde på bogen, fortæller den nyslåede forfatter.

"Ensom Ulv" udkommer onsdag og er i første omgang trykt i 200 eksemplarer som især målrettes anmeldere, blogger og boghandlernes indkøbere.
Annonce

Svært at stoppe

Nogle nætter er han stået op sammen med sin kone Tina, når hun skulle møde i Billund Lufthavn som security controller klokken 3. Andre gange har han afsat en hel søndag, skrevet efter fyraften eller fundet andre anledninger til at sætte sig ved computeren i kælderen i villaen på Sdr. Villavej.

- Jeg har oplevet, at det kan være svært at stoppe med at skrive, når jeg havde idéen, men jeg synes, at jeg har holdt en god balance mellem bogen, mit arbejde og familien, fortæller Tommy Thorsteinsson, hvis familie tæller to døtre og en søn, der nu er flyttet hjemmefra.

Krimi-forfatteren har haft flere til at læse bogen undervejs, blandt andet en genbo, der er dansklærer, og så har han været rundt på de locations, han bruger i bogen. Læserne kommer blandt andet med til Gribskov i Nordsjælland, på Refshaleøen, HC Ørstedsværket og ikke mindst til Brejning.

- Jeg var på et af mine skriveophold på Comwell Kellers Park, der havde et godt tilbud. Det inspirerede mig til, at prologen og en stor del af bogens slutning foregår i Brejning, fortæller han.

Annonce

Familie på Færøerne

Han kalder det angstprovokerende, at "Ensom Ulv" nu sendes på gaden og i hænderne på bogbloggere og anmeldere. Men han tror så meget på sit bogprojekt, at han allerede har planlagt flere bøger i det, der skal blive en krimithriller-serie om det københavnske efterforskningsteam, der i første bind både kæmper mod en morder og en gal terrorist.

- Jeg har idéer til de første fem bøger og føler, at jeg har en masse at fortælle. Der skal selvfølgelig ske en udvikling med karaktererne, og en af efterforskerne skal blandt andet til Færøerne, hvor min far kommer fra. Han døde for tre år siden, og måske er det derfor, at jeg gerne vil derop og efterforske tingene. Her har jeg en stor familie, og jeg vil også gerne derop for at promovere den første bog, siger Tommy Thorsteinsson.

Annonce

Tidligere radiovært

Han arbejder som salgschef hos Teknovation, der er et fagblad indenfor den bearbejdende industri. Oprindeligt er han udlært kommis og kom som ung ind i rejsebranchen, mens han i fritiden bijobbede som studievært i fødebyen Herning. Det bragte ham i 1991 til Vejle, hvor han i flere år var radiovært og sælger hos Radio VLR.

- Folk synes, det er spændende, at jeg nu har skrevet en krimi. Det er nok en overraskelse for de fleste, men dem, der kender mig, ved, at jeg har arbejdet med kommunikation lige siden, jeg forlod rejsebranchen, fortæller salgschefen, der har kontor i Slagteriet i Havneparken i Vejle.

Annonce

Ålen kan bare ringe

Han håber, at Anna Blaafalk bliver lige så kendt en figur som Carl Mørck og Harry Hole, og hans tro på bogprojektet fejler ikke noget.

- Det er da dejligt, hvis det går den vej, men mindre kan også gøre det. Jeg er debutant på et marked med mange dygtige spillere, så jeg er rimeligt ydmyg. Men jeg skal nok tage telefonen, hvis Peter Aalbæk (filmproducent, red.) ringer for at høre om filmrettighederne, siger den debuterende forfatter med et grin.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Annonce