Annonce
Jelling

Entreprenør går snart i gang på oldtidsområdet

Annonce
På mandag går entreprenørvirksomheden Arkil A/S i gang med at gennemføre planen for monumentområdet i Jelling. Virksomheden blev valgt som den billigste blandt fem prækvalificerede virksomheder. I alt otte entreprenører var interesserede i opgaven. - Entreprenøren ventes at begynde med gartnerarbejdet, prøvestøbning af flise og søjle i beton samt igangsætning af formarbejde til fliser, oplyser projektleder Gitte Fuhr Thomsen fra Vejle Kommune.
Annonce

Forskellige fliser

Formarbejde til fliser er mere kompliceret end bare at lave firkanter. Mange af de 1,2 gange 2,4 meter store betonplader har markeringer, der skal vise palisadesporet eller tre af de huse, der er fundet spor af. I disse tilfælde er hver flise forskellig fra de andre. Slutfristen for entreprenøren arbejde i etape 1 er sat til 1. september 2013.
Annonce

Gormsgade ikke med

Etape 1 omfatter ikke Gormsgades vestlige del. Her kommer der altså ingen belægninger nu. Vejens østlige halvdel, som Vejle Spildevand arbejder i nu, bliver til græs. Det samme Gormsgade syd for Sydhøjen. Stier til cyklister og gående udlægges i Slotsgrus, der nærmest er en slags stenmel. Det blev udviklet af Slots- og Ejendomsstyrelsen til Frederiksberg Slot i år 2000. Når man spørger byplanlægger Camilla Jørgensen om, hvor de forskellige mindesten omkring Smededammen skal stå, svarer hun: - Vi arbejder med en placering af mindestenene i den nye bypark umiddelbart syd for Monumentområdet. Den eksakte placering af de enkelte sten fastlægges hen over efteråret, så vi kan flytte stenene i forbindelse med, at der arbejdes med anlæg af monumentområdets sydøstlige hjørne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce