Annonce
Jelling

Entusiaster til musik og vinyl i uformel forening

Bo Byskov-Eriksen har sammen med Jakob Smed Nielsen, begge fra Jelling, startet Ragnarock Vinyl-Entusiaster. Ideen er, at det skal være et sted, hvor ligesindede kan dyrke kærligheden til vinyl. Foto: Kathrine Jensen

Ragnarock Vinyl-Entusiaster er en uformel forening, hvor fællesnævneren er kærlighed til musik og vinyl. En forening, der er lidt af en herreklub, hvor interessen kan dyrkes.

Annonce

Jelling: Hvis man gik og troede, at vinyl-lp'er var en uddøende race, bliver man i Jelling overbevist om det modsatte. Her har to mænd - Bo Byskov-Eriksen og Jakob Smed Nielsen - startet en forening, som egentlig ikke er en formel en af slagsen, hvor fokus er plader og interesse for musik.

- Vi ville prøve at finde ligesindede med samme interesse, og så kunne vi mødes i ny og næ til lidt godt mad, en rom og god musik, siger 50-årige Bo Byskov-Eriksen.

Plader og musik kan bare et eller andet. Det kan findyrkes på samme måde som frimærker.

Bo Byskov-Eriksen

Foreningsstafet

Hver uge bringer Vejle Amts Folkeblad et foreningsportræt af en af de mange foreninger i den tidligere Jelling Kommune - postnummer 7300. Denne gang er det Ragnarock Vinyl-Entusiaster, men hvem kunne du godt tænke dig at læse mere om? Har du et bidrag til foreningsstafetten på Jellingegnen, hører vi gerne fra dig. Vi kan kontaktes på kajen@jfmedier.dk eller 22 34 77 10.

I løbet af kort tid åbner Vinyl butikken i Jelling. Det er folkene bag vinyl-foreningen, der har startet forretningen. Her kan du finde alt fra Tom Petty til Abba. Foto: Kathrine Jensen
Annonce

Drengerøvskemi

Foreningen hedder Ragnarock Vinyl-Entusiaster, og de kvikke vil opdage, at der er i navnet har sneget sig et c ind i "Ragnarok".

- Ragnarock blev valgt både med baggrund i, hvor vi bor, men også fordi, vi kunne snige ordet "rock" ind i, fortæller Bo Byskov-Eriksen.

Han møder os i de rammer, der inden længe skal udgøres Jellings Vinylbutik. Her står plader linet op, og du kan finde alt fra Pink Floyd og Tom Petty til John Denver og Abba. Det er som at træde ind i en mindre tidslomme og i baggrunden lyder tonerne af "A Whiter Shade of Pale" - det, som Bo Byskov-Eriksen kalder "en ægte 60'er kending".

Bo Byskov-Eriksen og Jakob Smed Nielsen stødte helt tilfældigt på hinanden til en plademesse forrige år. Med det samme var der det, som Bo Byskov-Eriksen betegner som "drengerøvskemi".

Ragnarock Vinyl-Entusiaster

Foreningen har aldrig haft stiftende generalforsamling og er derfor nærmere en uformel forening.Den har 35 medlemmer på Facebook.

To gange har Ragnarock Vinyl-Entusiaster afholdt plademesse i Jelling.

I løbet af kort tid åbner den en lokal vinyl-butik på Jernbanegade.

På nuværende tidspunkt er der kun mænd med i foreningen, men den byder kvinder velkommen.

Ragnarock Vinyl-Entusiaster blev stiftet med formålet om at skabe et samlingssted, hvor vinyl-interesserede kan dyrke deres interesse.

Ragnarock Vinyl-Entusiaster består pt. Kun af mænd. Så mødes 12-15 af dem i ny og næ til et glas rom, lidt at spise og en stak plader under armen. Foto: Kathrine Jensen
Annonce

På den fede måde

Kort tid efter blev de første tanker om en klub eller en forening, hvor den fælles referenceramme hed vinyl-plader, født. I skrivende stund har foreningen, som aldrig har haft en stiftende generalforsamling og ej heller en bestyrelse, men der er 35 medlemmer i dens gruppe på Facebook. Når de mødes til rom, god musik og mad, er de ofte 12-15 mand samlet om bordet.

- Hvert nummer har en god historie, og så sidder vi og fortæller om, at det her nummer dansede vi løs til på Crazy Daisy (diskotek, red.), eller også om den gang, man kyssede en tysk pige på en campingplads til tonerne af en anden sang, fortæller Bo Byskov-Eriksen.

Når entusiasterne mødes, medbringer de hver især en fem til ti plader, som de så præsenterer for de andre.

Fælles for alle mændene i Ragnarock Vinyl-Entusiaster er, at de har samme udgangspunkt. Nemlig en kærlighed til en slags musik, der ikke lyder på samme måde, som hvis det blev afspillet på en CD. Den slags musik, hvor man ikke bare kan springe seks numre over, fordi man ved, nummer syv er et hit. Med vinyl lytter man til al musikken.

- Hvis du aldrig hører numrene fra et til seks, så opdager du måske ikke det guld, der kan ligge på de andre numre, forklarer vinyl-entusiasten og fortsætter.

- Plademusik er at høre musik på den fede, gamle måde.

Annonce

Retur til storhed

Tankerne om et sted, hvor vinyl-entusiaster i og omkring Jelling kunne mødes, mundede i første omgang ud i en lokal plademesse i 2017. Siden fulgte en i januar 2018, og selvom Ragnarock Vinyl-Entusiaster ikke er en formel forening, er det ikke utænkeligt, at det ender sådan i fremtiden. I første omgang handler det om at skabe en hyggeklub for ligesindede.

- Det har vist sig, at "plademuldvarpene" er kommet op af hullerne, og der er faktisk en del, der deler interessen. Plader og musik kan bare et eller andet. Det kan findyrkes på samme måde som frimærker, siger Bo Byskov-Eriksen.

Han oplever, at jellingenserne har taget interessen til sig og hører ofte om folk, der har taget deres gamle pladespiller ned fra loftet. Vinyl er langt fra yt, og spørger man Bo Byskov-Eriksen er vinyl ikke på vej retur.

- Så er det da på vej retur til storhed, siger han grinende.

Er der en vinyl-entusiast gemt i dig, kan Ragnarock Vinyl-Entusiaster findes på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce