Annonce
Vejle

Eocase satser på lokalt engagement

Ditte Reedtz (tv), der står bag organisationen Eocase, har taget en mulig ny trend, LSR, til sig. Eocase samarbejder blandt andet med døgninstitutionen Brummersvej, hvor Lone Larsen er souschef. Arkivfoto: Claus V. Jensen
Det er stadig op ad bakke for den lokale organisation Eocase, der har sat sig for at skabe en bedre hverdag for børn på danske børnehjem.

Ifølge initiativtager Ditte Reedtz er det mere end svært at skabe den økonomi, der skal til for, at foreningen for alvor kan få vind i sejlene, og efter et år, hvor hun har knoklet uden løn og uden at rejse en eneste krone, har hun nu valgt at sadle om.

Organisationen har ellers været omtalt i et hav af medier inklusiv de landsdækkende tv-statioer, men indtil videre er der ikke kommet hul igennnem til virksomheder, fonde, organisationer eller privatpersoner for den sags skyld, der kunne tænke sig at støtte arbejdet med børnehjemsbørnene.

Lokalt ansvar

Årsagen er måske, at organisationen er gået for bredt ud.

Ifølge Ditte Reedtz er det således ikke længere nok bare at appellere til virksomheders og organisationers sociale ansvarsfølelse (CSR). Tendensen i samfundet generelt er således, at vi orienterer os mere og mere lokalt, og derfor er det også virksomhedernes ansvarsfølelse i forhold til meget lokale, sociale forhold (LSR), hun skal forsøge at ramme.

- CSR er ikke interessant mere. Det er det, der sker lige udenfor døren, vi går op i. I stedet for at støtte et børnehjem i Indien, vil man støtte præcis der, hvor man bor eller driver virksomhed, forklarer hun.

Dermed giver det altså ikke længere så meget mening at bede landsdækkende virksomheder om at støtte et landsdækkende projekt. Man skal i stedet bede lokale virksomheder og borgere om at støtte lokale børn.

- På den måde kan vi arbejde sammen om at gøre en indsats for de børn, der går rundt lige i nærområdet.

Det bliver hårdt

Ditte Reedtz er helt klar over, at det komplicerer hendes arbejde en del.

Det er alt andet lige mere overskueligt at arbejde med få store virksomheder og ét stort landsdækkende projekt i forhold til en lang række lokale virksomheder i alle kroge af landet og lige så mange lokale projekter, men det får hende ikke til at ryste på hånden.

- Hvis det er det, der skal til, så er det det, vi gør. Det bliver hårdt arbejde at stable det på benene, det er jeg ikke i tvivl om, men vi vil det bare så meget. Det skal nok blive bredt ud, konstaterer hun.

Mentorer byder ind

Støtte til Eocase er der dog.

Organisationen arbejder på at skabe tilhørsforhold mellem børn på børnehjem og mentorfamilier, der i en vis udstrækning kan fungere som den nære familie, barnet ellers ikke har. En lang række familier står på spring for at påtage sig den rolle, og nu har en del af dem også engageret sig i arbejdet med at rejse midler. Familierne er således gået igang med at påvirke deres netværk, og noget tyder på, at det kunne føre noget godt med sig.

- Jeg har oplevet, at flere familier har taget kontakt til virksomheder, de måske har en tilknytning til, for at høre om Eocase ikke er noget for dem at støtte. Det kan vi godt mærke på interessen, og nu håber vi selvfølgelig helt vildt på, at det også kan føre noget mere konkret med sig. Der er bare så mange børn derude, som virkelig trænger til den hjælp, siger Ditte Reedtz.Læs mere om LSR på side 14.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce