Annonce
VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Kunderne er begyndt at slække på restriktionerne, og det bidrager til utryghed blandt de butiksansatte. HK Handel Sydjylland opfordrer kunderne til at stramme op. Arkivfoto: Søren Willumsen

Vejle: - Det er, som om det at handle ind er blevet en form for adspredelse i corona-hverdagen, og at butikkerne nærmest ses som et oplevelsescenter. Det er det, vi hører fra vores medlemmer ude i butikkerne, som er utrygge, fordi flere og flere slækker på retningslinjerne.

Sådan lyder det fra Hanne K. Mathiasen, formand for HK Handel Sydjylland, som er fagforening for de butiksansatte i blandt andet Vejle.

HK Handel har i de seneste dage gjort opmærksom på, at det er et generelt problem i de butikker, som fortsat har åbent, at kunderne glemmer sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger, som at man bør handle ind alene, spritte af, bære mundbind og holde afstand.

- Jeg forstår godt, at folk efterhånden er ved at være corona-trætte, men det nytter ikke at slække på forsigtigheden nu. Vores medlemmer skal være på arbejde, og det er utrygt for dem at se, at flere køber ind sammen og glemmer at spritte af. Det kan vi ikke være bekendt over for de butiksansatte, siger Hanne K. Mathiasen.

Annonce

Skrappere midler

Formanden for HK Handel, Per Tønnesen, har opfordret til at "tage skrappere midler i brug" over for kunder, som ikke efterlever sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer, når de er på indkøb.

HK Handel har blandt andet slået til lyd for at ophøje retningslinjerne til lov og sætte ind med øget brug af vagter, så det ikke er de butiksansatte, der skal tage kampen med kunder, som ikke overholder retningslinjerne.

Det forslag bakker Ole Kjær, formand for HK Sydjylland, umiddelbart op.

- Hvis HK Handel mener, at det vil give øget sikkerhed for deres medlemmer, så ser jeg ikke noget problem i det. Det kan ikke passe, at det er den butiksansatte, der skal spille bussemand, fordi en kunde ikke gider tage mundbind på, siger Ole Kjær.

- Det bedste ville dog være, hvis kunderne selv begyndte at stramme lidt op igen. Det tror jeg godt, vi kan få dem til, blandt andet, som Per Tønnesen har gjort, ved at minde om, at det altså ikke er den butiksansatte, der har bestemt, at vi skal bære mundbind eller er skyld i, at vi har en corona-virus i det her land. Jeg tror på, at det virker, når en voksen mand - på en pæn og ordentlig måde, som jeg mener, det er blevet gjort på - stiller sig op og beder alle om at tænke sig om, siger Ole Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Corona sender 45 elever og 9 lærere hjem

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce