Annonce
Give

Er der er forklaring på Brexit?

Briterne har, tilsyneladende, valgt at gå deres egne veje og forlade samarbejdet med EU. Hvorfor, kan man måske få en forklaring på ved bibliotekets Brexitcafé.
Annonce

Give: "De er skøre, de briter" konstaterede allerede Obelix, da han sammen med Asterix og Miraculix besøgte øriget.

Skøre er de måske ikke, men de kan være svære at greje og det er ikke blevet bedre. Alligevel vil bibliotekschef Mette Høxbro forsøge at give et bud på, hvordan briterne kan forstås.

Torsdag eftermiddag 23. januar inviterer hun til Brexitcafé på Give Bibliotek med spørgsmålet: "Hvad sker der for jer England?". Nogle af svarene kan findes i kulturen, hvor briterne med en passende selvindsigt og selvironi reflekterer over den velfærdsstat, de har opbygget, og det imperium, de aldrig rigtigt har givet slip på.

Det kan være gennem litteraturen og Shakespeares klassiske stykke Macbeth om kongemord og altødelæggende magtdrømme og magtbegær. Det kan være gennem rocken og den stolte "Cool Britannia"periode inspireret af 60erns ubekymrede popkultur. Eller det kan være gennem filminstruktør Ken Loachs øje for socialrealistiske emner.

- Vi skal rundt om det aktuelle billede, men ved at tegne et portræt af Storbritannien gennem litteratur, musik og film håber jeg at give inspiration til, at vi alle kan komme lidt tættere på og forstå briterne," siger Mette Høxbro.

Hun pointerer også, at biblioteket har digital adgang til for eksempel hundredvis af dagblade og magasiner, som helt aktuelt skildrer Storbritannien. Hun forventer, at caféen ikke ender i en enetale, men i en dialog med spørgsmål og kommentarer.

Brexitcafé henvender sig til alle, der har lyst til at høre om Storbritannien og få inspiration til at opleve og forholde sig samfundet gennem litteraturen, musikken, filmen og de aktuelle medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce