Annonce
Debat

Er der fejet en barnebrudsstramning ind under gulvtæppet?

Annonce

Jeg tilhører gruppen af de cirka 100 procent danskere, der er imod tvangsægteskaber. Er der tale om mindreårige, er jeg endnu mere på barrikaderne. Inger Støjberg kan derfor forvente min fulde opbakning til politiske indgreb og til at imødegå, at unge piger tvangsgiftes med ældre mænd.

Alligevel må jeg så tage det overraskende ledige borgerlige standpunkt at være mere for retssikkerheden og demokratiet end Støjbergs genvej i kampen mod barnebrude. Støjberg er en modig og skattet politiker, ikke en hellig ko.

Man kunne omvendt da også søge medvinden i folkestemningen og gøre som Pernille Vermund. Hun puster til ilden med de mest populistiske annoncer, jeg kan huske at have set, mens Dansk Folkeparti forsøger at gribe ud efter opdriften i en dansk folkesag. Peter Skaarup formulerede sig på vers på sin facebookprofil med rimet: “Drop nu det juristeri og lad Støjberg gå fri”.

Jeg er nu ikke spor sikker på, at Støjberg er skyldig i lovens forstand. Det afventer jeg med stor interesse. Derimod er jeg fortørnet over det ureflekterede hylekor i folkedomstolen, der sætter hende over loven. Endnu mere forstemmende er det, når enkelte folketingspolitikere træder ud af rækken og opfordrer til at bryde loven i en god sags tjeneste. De selv samme politikere, som er valgt til at lovgive, lever åbenbart efter devisen: Lov og juristeri gælder ej dem, vi godt ka' li’.

Men det, der gør størst indtryk på mig, er fraværet af borgerlig-liberale nuancer. Dem, der burde italesætte, at vi skal bruge loven som vejleder i kampen mod barnebrude. Stemmerne, der underordner selv de mest sympatiske politikere under grundloven. Alle dem, der er i politik for at tjene det danske folk og ikke primært for at mele deres egen strammerkage. Jeg savner den uomgængelige selvkritik og refleksion i rummet med det høje loft og de mange armslængder til døren.

Er loven ikke tilstrækkelig? Så kan Folketinget jo arbejde for at få den ændret. Det vil være en vindersag.

Grundlovstalerne skal holdes om to dage. Her forventer jeg fra det borgelige, liberale og nationalkonservative fællesskab at høre lovprisninger af demokratiet og retssikkerheden. Sådan en tale vil jeg da selv holde. Og jeg vil hellere stå på en ølkasse og tordne mod regeringens magtfuldkommenhed end på bunken af barnebrudstramninger, der er fejet ind under et liberalt gulvtæppe.

Rasmus Elkjær Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce