Annoncørbetalt indhold

Er der for høje forventninger til gymnasieelever

Annonce

Har vi i dagens Danmark for høje forventninger eleverne på gymnasierne? For i takt med at der kommer højere og højere forventninger, samt et karakterkrav fra uddannelser der kun stiger, er det så overhovedet muligt at følge med?

Selvom eleverne konstant bliver fortalt at de slacker for meget, og er overmenneskelige gode til at pjække fra skolen. Så er der flere unge end nogensinde før, der går psykisk ned med stress. Så er det samfundets høje normer, eller er nutidens elever der ikke kan klare presset?

For i gymnasiet er der på stort set alle linjer, virkeligt mange lektier. Et eksempel kunne være en uge, hvor der udover et par timers daglige lektier også skal laves 3 afleveringer. Den ene af afleveringerne er ovenikøbet en stor analyse og fortolkning af Oh Romeo, som du skal bruge 5 elevtimer på. Og så skal der også være tid motion, fritidsinteresser og alt det sociale.

Umiddelbart kan man godt forstå, at elever bukker under for presset. Men selvom dette virker voldsomt, er det ikke fordi der er en så stor forskel i forhold til antallet af lektier for 10 år siden. Så er dette overhovedet grunden til at stresse blandt elever, eller er det grundet noget helt andet?

Kigger vi på forskellen mellem dette og sidste årti, er den største forskel helt klart de sociale medier. Og kunne dette være årsagen? For kigger vi på hvad fritiden gik med for 15 år siden, var det mere socialt, hvor der i dag bruges mere tid på sociale medier. For unge bruger mere og mere tid på de sociale medier, og det har stor betydning for deres psykiske helbred. Desværre mest negativ betydning, viser forskning. For de sociale medier giver sjældent et virkelighedsnært billede, da rigtig meget indhold er opstillet. Alt dette giver unge et forvrænget billede af virkeligheden. Og det giver et oftest uopnåeligt billede af hvem du skal være, og hvad du skal opnå. Som alt sammen er med til at gøre dig endnu mere stresset og endda udvikle depressive symptomer.

Så er dette indirekte grunden til det hele? For er de sociale mediers forvrængte billede af et fedt liv, ikke kun med til at give et yderligere pres, da flere og flere får indtrykket af at de bliver nødt til at få top karakter for at kunne tjene penge nok til at opretholde den falske livstil der så oftest reklameres med på diverse medier?

Denne artikel er sponsoreret af Inspo.dk

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.