Annonce
Vejle

Er du sulten? Thai Tanic har kastet anker i Vejle

Klassiske thairetter er på menukortet hos Thai Tanic, hvor den thailandske stil går igen i indretningen i det lille lokale i Vesterbrogade. Foto: Mette Mørk
Fire ejere med tre forskellige nationaliteter står bag ny take away-restaurant, der er åbnet på Vesterbrogade og satser på thaimad.

Vestbyen: Vejle har fået en ny thai-restaurant med det fængende navn Thai Tanic.

Det nye spisested har kastet sit kulinariske anker i Vesterbrogade 61, der senest rummede en afdeling af Café Donuts, som dog lukkede efter et halvt års virke.

Nu er der igen lys bag de store glaspartier, hvor Thai Tanic åbnede for en uge siden, og spisestedet har fået en god start, ifølge medejer af restauranten, Jan Torben Kjær.

Annonce

- Vi lagde nogle billeder op på et par af de lokale Facebook-grupper, og vi har allerede haft rigtig mange gæster forbi. Så tak for det Vejle, lyder det fra den danske medejer.

Restauranten har fire ejere

Det nyåbnede take away-sted bliver drevet af selskabet Master Chef Thai Food ApS, hvis ejerskab er delt op i fire lige store portioner.

Udover Jan Torben Kjær er Pramern Phayomhom - eller Chef Bright - blandt medejerne, og det er den thailandske kok, kunderne kan møde bag disken i Vesterbrogade.

- Chef Bright har sin egen restaurant i Assens, men planen er, at den formentlig skal sælges og så flytter han til Vejle. Han har mere end 30 års erfaring som kok i Danmark og lægger en stor ære i sin mad. I første omgang skal han få restauranten godt i gang, og så er det meningen, at han også skal lære andre kokke op, fortæller Jan Torben Kjær.

Annonce

Trænger til konkurrence

Det er lidt en tilfældighed, at Thai Tanic har fundet en kajplads i Vejle. Men restaurantlokalets udlejer er thailandsk gift, og via det thailandske netværk i Danmark fandt parterne hinanden.

- Vi ved, at Vejle har én thai-restaurant i forvejen med Mie's Thai restaurant, men vi tænkte, at den godt kunne trænge til lidt konkurrence. Der ligger mange lejligheder i den del af byen, og Vejle har et stort opland, så vi tænkte, at det var et godt sted, fortæller medejeren.

Selvom der er stillet et par borde op inde i lokalet, er det ikke planen at etablere en egentlig restaurant med servering.

Thai Tanic er åbnet i Vesterbrogade, og her er Pramern Phayomhom - eller bare Chef Bright (til venstre) - medejer, mens Chef Peeramat er blandt de ansatte kokke. Foto: Mette Mørk

- Vi har stillet bordene op til folk, der venter på maden eller hvis der kommer nogen til Vejle og gerne vil have lidt at spise på stedet, når det kan lade sig gøre (pga. corona, red.). Men med den nuværende beliggenhed og lokalets størrelse har vi ikke en ambition om at drive restaurant her i første omgang, siger Jan Torben Kjær.

Annonce

Taxavognmand er gået med

Thailandske Suvanit Tumtaiwan, der er kok i Vedbæk, og nepalesiske Babita Khadka Chhetri, der driver to streetfood-boder, er de to andre medejere, mens Jan Torben Kjær er taxavognmand og har et grafisk firma.

Her har han haft Pramern Phayomhom som grafisk kunde, og det er ad den vej, den sjællandske vognmand og grafiker er gået med i Vejle-restauranten, som har en søster-restaurant i Vedbæk.

- Thaierne er gode til at lave mad, men måske knap så dygtige til det med at drive forretning, så jeg hjælper blandt andet med indkøb, og i det nye ejerskab kan vi udnytte stordriftsfordelene og køber ting som ris og kyllinger ind sammen, fortæller medejeren.

Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Alarm 112

Voldsomt uheld i Vejle: Personbil slynget i grøften

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce