Annonce
Vejle

Er du træt af private p-vagter? Kommunens p-vagter har venlige postkort med i tasken

Får du alligevel en bøde - eller en parkeringsafgift, som det hedder helt korrekt - opkræver kommunen 510 kroner. Hos de private selskaber slipper du ikke så billigt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Et skriv i forruden er ikke altid lig med en bøde i Vejle. Kommunens parkeringsvagter uddeler i stedet mange postkort, hvor de minder chaufføren om at overholde reglerne næste gang.
Annonce

Vejle: Åh, det er træls, for at sige det på godt jysk, når en parkeringsvagt har været lidt for tæt på ens bil.

Men er vagten ansat af Vejle Kommune, så kan du faktisk godt være heldig. I mange tilfælde efterlader de nemlig et postkort i stedet for en afgift eller mere mundret en bøde. Det fortæller afdelingsleder for Vej & Park Lars Bolander.

Sådan har praksis været i et par år, og beslutningen er truffet i administrationen og ikke politisk.

- Folk siger sommetider, at vi har de gode parkeringsvagter. Hos os falder hammeren ikke ved hver eneste ulovlighed, vi møder på vores vej, siger Lars Bolander.

Udover bødeblokken er parkeringsvagterne altid udstyret med en stak postkort.

Holder den samme bil ulovligt igen og igen, så får vedkommende selvfølgelig en parkeringsafgift.

Lars Bolander, afdelingsleder, Vej & Park

Annonce

En pengemaskine

På de små papirfirkanter står udover problemet med parkeringen også de opmuntrende ord "vi ved, du ikke gør det med vilje". Endda oversat til både engelsk og tysk.

Postkortene bliver stukket ind bag vinduesviskeren i de situationer, hvor folk ifølge afdelingslederen oplever, at det kan være vanskeligt at forstå reglerne.

Det skete forleden for et polsk par på Reinholdts Plads.

Turisterne ville se Økolariet og Fjordenhus, parkerede og trak en billet i automaten, men den duede ikke for hele arealet og kostede dem en bøde.

- Tilstedeværelsen af en billetautomat, hvis billetter alligevel ikke er gyldige på hele pladsen, ser ud til alene at have til formål at trække penge ud af uvidende turister som os, skrev Piotr Imielinski til avisen.

Siden har blandt andre turismechef Morten Damgaard blandet sig i debatten.

Annonce

Venlig pegefinger

Han støder ofte på problemstillingen og mener, at det er møghamrende ærgerligt for byens ry, at internationale gæster udover minder og billeder fra Legoland og Fjordenhus rejser hjem med en øv-følelse og en afgift.

Det var højst sandsynligt ikke sket, hvis parkeringspladsen var på kommunale hænder.

- Vi giver folk et postkort, når vi oplever, at de har svært ved at tyde reglerne. Det kan også være et område, hvor vi ikke kommer så tit. Så gør vi opmærksom på os selv og løfter pegefingeren, siger afdelingsleder for Vej & Park Lars Bolander.

- Vi vil hellere vejlede og servicere. Men det er klart, at holder den samme bil ulovligt igen og igen, så får vedkommende selvfølgelig en parkeringsafgift, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce