Annonce
Jelling

Erfaren købmand står klar: Rema 1000 får ny mand i spidsen - jeg glæder mig til at lære lokalsamfundet at kende

Jeppe Hansen overtager onsdag 17. november rollen som købmand i Rema 1000 i Jelling efter Kristina Hvelplund, som takker af efter knap seks år i spidsen. Foto: Mette Mørk
Efter næsten seks år i front, er det blevet tid for Kristina Hvelplund, et overdrage nøglerne til Rema 1000 til en ny. Og det er ikke hvem som helst, som nu skal lede den populære dagligvarebutik i Jelling.

Jelling: - Hvis der var én, som skulle overtage butikken efter mig, så skulle det være Jeppe.

40-årige Kristina Hvelplund er ikke et sekund i tvivl om, at hun lige om lidt overdrager Rema 1000 i Jelling til en meget kompetent herre.

- Jeppe er meget mere erfaren end mig og jeg ved, at han vil komme til at gøre det rigtig godt, siger hun.

Annonce

De rosende ord er tilegnet 47-årige Jeppe Hansen, som netop har sagt farvel til sin stilling som købmand i Rema 1000 på Grønnedalen 2 på Søndermarken. Lysten til nye udfordringer fik ham til at tage springet og forlade jobbet efter 11 år i spidsen for Vejle-forretningen.

Onsdag 17. november overtager han officielt butikken i Jelling og han glæder sig især, til at lære sine nye kunder at kende.

- Jeg synes det er rart, at have et godt forhold til dem, som kommer og handler i butikken. Ofte er det jo de samme kunder, og nogle af dem kommer måske også flere gange om dagen, siger han.

Jeppe Hansen bor lige nu i Bredsten, men inden længe flytter han og familien til Uhrhøj, hvor de har købt en byggegrund.

En ny type kunder

Selvom det ikke er nyt for Jeppe Hansen at arbejde i en Rema 1000, så mener han selv, at jobbet i Jelling vil adskille sig fra hans gamle.

- Mange af mine daglige opgaver er de samme, men det er en anden type kunder, som handler i Jelling end i Løget. Det betyder også, at det er nogle andre varer de køber og det skal jeg lige vænne mig til, så jeg ikke kommer til at bestille for meget af en forkert vare, siger Jeppe Hansen.


47-årige Jeppe Hansen overtager Rema 1000 i Jelling og han glæder sig især, til at lære lokal samfundet at kende. Foto: Mette Mørk

Han nævner blandt andet cigaretter og økologi, som to steder, hvor de to butikker adskiller sig.

- Kunderne i Jelling køber meget økologi. Det gør de ikke i lige så høj grad i Løget. Til gengæld købte de mange cigaretter, og tobaksvarer bliver der ikke handlet så meget af i Jelling. Desuder er der den forskel, at kunderne i Jelling køber mere ind ad gangen, men de gør i Løget, siger han.

Selvom Jeppe Hansen snart har været købmand i mere end 25 år, er han på ingen måde ved at være træt af at gå på arbejde.

- Det er aldrig kedeligt at være købmand. Der er ikke to dage der er ens, og der er altid nye ting at gå i gang med, siger han.

Annonce

Usikkert hvad fremtiden venter

Når Kristina Hvelplund lige om lidt siger farvel og tak til butikken i Jelling, er det uden et nyt job i sigte. Og det er helt bevidst.

- Jeg har ikke fundet et nyt job endnu. Jeg har tænkt mig at holde en rigtig lang juleferie med mine børn, for det har jeg ikke gjort i rigtig mange år. Og så starter jeg med jobsøgningen efter nytår, siger Kristina Hvelplund.

Selvom hun har meget erfaring med at være købmand, er det ikke den vej Kristina Hvelplund ønsker at gå igen.

Det er aldrig kedeligt at være købmand. Der er ikke to dage der er ens og der er altid nye ting at gå i gang med.

Jeppe Hansen

- Jeg har brug for at prøve noget andet. Det kan da godt ske, at jeg engang i fremtiden vil være købmand igen, men lige nu kunne jeg godt tænkte mig at lægge mine kræfter et andet sted. Det vigtigste for mig er, at det er et job, hvor jeg har mere tid til min familie, siger hun.

Kristina Hvelplund bor i Jelling med sine to børn, og derfor er det ikke et endegyldigt farvel til butikken.

- Jeg vil jo komme og handle hos Jeppe engang i mellem. Så må vi se, om jeg kan lade være med at blande mig og tænke som en købmand, tilføjer Kristina Hvelplund med et smil.

Annonce

Ingen store forandringer

Da Jeppe Hansen var ansat i Rema 1000 i Løget, var han med til at gennemføre flere store ændringer i butikken. Men han kommer ikke til ændre meget i butikken i Jelling lige med det samme.

- Det vigtigste for mig lige nu er, at lære mine ansatte, butikken og kunderne at kende. På sigt vil der måske skulle ske nogle ændringer, men det er jeg sikker på, at de ansatte også er klar på, siger han.

Når butikken onsdag 17. november overdrages til Jeppe Hansen, vil der være lukket for kunder, og det er der en vigtig årsag til.

- Vi skal have alle varer i butikken talt op, så Jeppe ved, hvor mange varer der er, når han overtager butikken. Og det er ikke muligt at gøre det, mens der er kunder, for så vil regnestykket ikke gå op, siger Kristina Hvelplund.

Torsdag 18. november klokken 7 er Rema 1000 i Jelling igen klar til at tage imod kunder.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Jelling

Sandvad i chok: Kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce