Annonce
Erhverv

Erhvervsmand: Dårlig idé at nedlægge bredbåndspuljen

Nu om dage er bredbånd lige så vigtig en del af infrastrukturen som veje eller telefonlinier. Arkivfoto
Torben Sigh fra kommunikationsfirmaet SighNN: Bredbånd har stor betydning for bosætningen i landområderne.
Annonce

Ejstrupholm: Bredbåndspuljen har været med til at skaffe hurtigere internet i flere landområder - og det gælder også flere egne omkring Ejstrupholm. Men af regeringens udspil til finansloven for næste år er der lagt op til, at bredbåndspuljen til omtrent 100 millioner kroner skal nedlægges.

Hvis regeringen gør alvor af at sløjfe bredbåndspuljen, kan det i høj grad bremse udviklingen i landdistrikterne. Det påpeger en lokal erhvervsmand, freelancejournalisten Torben Sigh fra Ejstrupholm. Han er selv en af dem, der virkelig har brug for hurtigt internet.

- Forleden skulle jeg sende en masse tunge billedfiler, fordi jeg var ved at producere et blad på 60 sider. Det kunne jeg ikke gøre uden godt internet. Heldigvis har jeg selv fået lagt en fiberforbindelse ind, men tidligere har jeg haft rigtig dårlige erfaringer med langsomt internet her, fortæller Torben Sigh, der driver kommunikationsfirmaet SighNN.

Torben Sigh bor inde i selve Ejstrupholm, hvor der var en fiberforbindelse på hans vej, og så fik han lagt et kabel ind til huset.

- Men hvis jeg havde boet på en landejendom udenfor Ejstrupholm, hvor netforbindelsen var dårlig, havde jeg været prisgivet - så ville jeg ikke kunne passe mit arbejde, siger han.

- Jeg fatter ikke, at regeringen vil fjerne bredbåndspuljen - det virker arrogant, siger Torben Sigh, der driver et kommunikationsfirma i Ejstrupholm. Privatfoto
Annonce

Vigtigt for bosætning

- Jeg fatter ikke, at regeringen vil fjerne bredbåndspuljen - det virker arrogant. Mange steder på landet har man brug for gode netforbindelser. Landmændene har for eksempel brug for det. I det hele taget er nettet ligeså vigtigt som al anden infrastruktur, lyder det fra Torben Sigh.

Han understreger, at bredbånd også har stor betydning for bosætningen i landområderne. For at øge bosætningen i landområderne skal der være nogle helt konkrete tillokkende muligheder - som for eksempel gode netforbindelser, påpeger han.

Ikast-Brande Kommune er præget af, at mange pendler ind udefra og kører langt for at komme på arbejde. Men der ville være en enorm samfundsmæssig gevinst for især landkommunerne, hvis flere boede i nærheden af deres arbejde, lyder det fra Torben Sigh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce