Annonce
Vejle

Erhvervsminister: Ingen straffes for at lukke deres butik

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), der i februar var i Vejle i forbindelse med præsentationen af næste års Tour de France-start, lover nu, at de strøgbutikker, der selv vælger at lukke under coronakrisen, kan søge om kompensation for butikkernes faste omkostninger. Arkivfoto: Mette Mørk
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) slår fast, at strøgbutikker kan få del i hjælpepakke, selvom de selv vælger at lukke deres butik.

Vejle/Danmark: I Vejle holder blot hver tredje strøgbutik åben, selvom regeringens corona-restriktioner kun rammer butikkerne i Bryggen og landets øvrige butikscentre.

En af dem, der fortsat har sin butik åben på gågaden, er skohandler og konservativt folketingsmedlem Niels Flemming Hansen.

I Folketinget har han selv været med til at stemme de hjælpepakker igennem, som blandt andet har til formål at hjælpe detailhandlen gennem krisen. Men politikeren og detailhandleren er i tvivl, om han og andre butiksejere frivilligt må lukke deres butik og stadig få del i kompensationen til de faste udgifter.

Mange butiksejere har holdt igen med at lukke deres butikker under den igangværende krise af frygt for beskyldninger om at snyde med hjælpepakken. En betingelse for at få dækket op til 80 procent af sine omkostninger er nemlig, at man ikke selv er skyld i, at butikkens omsætning falder.

Derfor har Niels Flemming Hansen opfordret alle butiksejere til at holde deres butikker åbne, indtil der kommer en afklaring på spørgsmålet.

Som regering ønsker vi ikke at straffe virksomheder, som viser samfundssind og rettidig omhu. Tværtimod ønsker vi at hjælpe dem.

Simon Kollerup (S), erhvervsminister

Annonce

Ikke tvunget til at åbne

Den kommer nu, idet erhvervsminister Simon Kollerup (S) melder klart ud efter en henvendelse fra JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad om strøgbutikkernes dilemma.

- Som regering ønsker vi ikke at straffe virksomheder, som viser samfundssind og rettidig omhu. Tværtimod ønsker vi at hjælpe dem, slår ministeren fast i i en mail. - Man er derfor selvfølgelig ikke tvunget til at holde sin forretning åben for at få kompensation for sine faste udgifter, hvis det kloge i forhold til den enkelte forretning og regeringens anbefalinger i øvrigt er at lukke den midlertidigt, tilføjer Simon Kollerup.

Annonce

Kan få op til 80 procent dækket

Han peger på, at butiksejeren kan få kompensation for op til 80 procent af butikkernes faste omkostninger.

- Virksomheder, der lukker en butik frivilligt i en periode - for eksempel på grund af en markant nedgang i omsætningen - er også berettiget til at søge kompensation for dækning af virksomhedens faste omkostninger, understreger erhvervsministeren.

Erhvervsministeriet opfordrer de butiksejere, der er i tvivl om mulighederne, til at søge vejledning på portalen virksomhedsguiden.dk. Her er søgningen så stor, at man som bruger kommer i en kø som man kender det på Skat.dk, når årsopgørelserne lige er frigivet.

Da Vejle Amts Folkeblad gik ind på guiden onsdag eftermiddag, var der 9818 brugere foran i den virtuelle kø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce