Annonce
Erhverv

Erhvervspark udvider med innovationshus: Får plads til 200 ansatte

- Med AI Innovation House giver vi lokale virksomheder og iværksættere én nem indgang til spidskompetencer inden for kommerciel anvendelse af kunstig intelligens. Her kan de finde konkret viden om, hvordan digitalisering og kunstig intelligens kan anvendes til at skabe værdi i deres virksomhed, lyder det fra Kim Søgård Kristensen, bestyrelsesformand for Green Tech Group og administrerende direktør i Insero Horsens, i pressemeddelelsen. Illustration: Dandy Business Park
Dandy Business Park har hentet de nødvendige antal lejere til at opføre innovationshuset om kunstig intelligens og digitalisering. Erhvervshuset får plads til 200 ansatte og står færdigt i udgangen af 2020.

Nørremarken: Der står allerede seks erhvervshuse, og nu skyder det syvende hus op i Dandy Business Park på Lysholt Allé 10.

Bygningen får navnet AI Innovation House og åbner i udgangen af 2020. Huset bliver på 5000 kvadratmeter og kan rumme 200 medarbejdere.

Husets formål er at bringe viden om digitalisering og kunstig intelligens i øjenhøjde, og det er tænkt ind i byggeriet, fortæller Jørgen Andersen, direktør i Dandy Business Park, i en pressemeddelelse.

- Med AI Innovation House ønsker vi at skabe et digitalt vækstmiljø, der bygger bro mellem mennesker og kunstig intelligens. Huset bliver et state-of-the-art byggeri med helt unikke faciliteter som for eksempel live-labs, fremtidens mødelokaler, Smart U (fjernundervisning), Collaborations Labs, Blue Box innovationslokale samt en stor 3D-konferencesal med projektering i 360 grader og plads til 150 mennesker. I huset udstilles de nyeste AI-teknologier live, og stueetagen vil være åben for alle, siger Jørgen Andersen.

Aktionærerne bag er Insero, Casa samt Bagger-Sørensen Invest, som allerede står bag tre huse i Dandy Business Park.

Dandy Business Park

Dandy Business Park på Lysholt Alle i Vejle Nord rummer i dag seks huse.

Det første, Advice House, blev opført i 2012, og har primært rådgivningsvirksomheder, revisionsfirmaer og banker som lejere.

I 2014 kom Green Tech Center, hvis lejere arbejder med grøn teknologi.

Næste bygning var Resilience House, hvor fokus også er på grøn teknologi.

Green Tech Lab, der blandt andet har værkstedsfaciliteter for de grønne virksomheder, blev det fjerde hus, der skød op i parken.

I juni 2018 åbnede Food Innovation House, hvor lejerne er fødevarevirksomheder.

I oktober åbnede Business House, der har blandt andet Xella Danmark A/S og Gumlink Confectionary Company A/S som lejere.

AI Innovation House bliver det syvende hus i parken. Aktionærerne bag er Insero, Casa og Bagger-Sørensen Invest, som allerede står bag tre huse i Dandy Business Park.

Dandy Business Park rummer cirka 150 virksomheder og 750 medarbejdere.

De flytter ind

Ifølge Dandy Business Park har interessen været stor for at få plads i AI Innovation House, og 68 procent er allerede udlejet. Målet var, at 60 procent af lejekontrakterne skulle være i hus, før byggeriet kunne gå i gang.

Det er blandt andet virksomhederne IBM/Pedab, SAS Institute, 2021.AI, MB Solutions, Dialog Data, WorkLiveStay, Mediegruppen, Vejle Kommune, Next Dimension, Sweet Geeks, BZimple, Millers, MIQ, Cybernetic, University College Lillebælt, Syddansk Universitet og Solitworks, som rykker ind.

Første spadestik tages torsdag 29. august klokken 15.45, og det sker i forbindelse med, at parken holder innovationsfestival.

Ved spadestikket vil være taler af Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss, Kim Søgård Kristensen, direktør i Insero og bestyrelsesformand for Green Tech Group, og Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune, og Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Et helt elektrisk jubilæum: Midtjyllands Elektricitetsforsynings Selskab runder de 100 år

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce