Annonce
Erhverv

Erhvervsvinder med milliardomsætning garanterer: Vi kommer aldrig til at flytte udenbys

Adm. direktør Christian Christnen kunne aldrig drømme om at flytte Hornsyld Købmandsgaard ud af kommunen. Arkivfoto: Morten Marboe
Som vinder af Hedensted Kommunes erhvervspris blev Hornsyld Købmandsgaard onsdag aften hædret for sit mod til at tænke stor og gå nye veje. Vejen vil dog aldrig lede ud af postnummer 8783, lød det fra direktøren.

Hornsyld: Med en omsætning på et pænt stykke over halvanden milliard kroner om året er grovvareselskabet Hornsyld Købmandsgaard en mastodont i det lokale erhvervsliv.

Gennem tre generationer har den familieejede virksomhed fra postnummer 8783 aldrig været bange for at forgrene sig ud i et utal af forretningsområder, og netop det mod blev virksomheden onsdag aften hædret for med Hedensted Kommunes årlige erhvervpris.

I forbindelse med Hedensted Erhvervs nytårskur i Aale-Hjortsvang Minihal kunne borgmester Kasper Glyngø (S) fremhæve virksomheden for sin risikovilje og vedholdenhed til at gå nye veje, og takke dem for at sætte et markant aftryk på landkortet.

Blandt andet blev etableringen af virksomheden Triple A - ligeledes beliggende i Hornsyld - som producerer proteiner til dyrefoder, fremhævet, da der er tale om en investering med lang tilbagebetalingstid, der i skrivende stund har givet store underskud.

Tidligere vindere af erhvervsprisen

Erhvervsprisen er hvert år siden 2016 blevet uddelt til en veldrevet og vækstende virksomhed, der har sat Hedensted Kommune på landkortet ved blandt andet at gå nye veje i sin branche.

2016: Aarstiderne, Barrit.

2017: Kjærgaard, Løsning.

2018: Jual, Juelsminde.

2019: Nilan, Hedensted.

Erhvervsprisen erstattede nytænkerprisen, som forinden var uddelt de seneste syv år i forbindelse med nytårskuren.

Overgik til professionel bestyrelse

Senest gik familievirksomheden også i en for dem ny retning, da ansvaret nu blev lagt i hænderne på en professionel bestyrelse.

- De seneste år har vi taget meget store skridt i i udviklingen af vores forretning. Måske har vi været lidt anonyme i hverdagen, men vi er rigtig stolte af, at dommerkomiteen alligevel har fået øje på os, sagde adm. direktør Christian Christensen.

Han kunne i sin takketale foran 280 fremmødte samtidig forsikre om, at der altid ville være én særlig grænse for, hvor modige og nytænkende, man ville være.

- Vores tre største konkurrenter er i gang med at flytte hovedkontoret ud af de kommuner, de blev grundlagt. Det kommer aldrig til at ske for Hornsyld Købmandsgaard, lovede Christian Christensen.

Med prisen fulgte et maleri af billedkunstner Birte Refshauge Nørup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce