Annonce
112

Erlings røde stud har været væk siden lørdag eftermiddag

Den forsvundne stud er to år gammel og rødbrun. Ejer Erling Madsen tror, at den er søgt hen i nærheden af en mak med andre kreaturer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Siden natten til søndag er der tilsyneladende ingen, der har set en rødbrun stud, som forsvandt fra en indhegning på Uhrhøj lørdag eftermiddag.

Vejle: Natten til søndag blev Erling Madsen fra Stubdrup nær Højen ringet op af politiet.

Én af hans røde stude, som var løbet ud lørdag eftermiddag fra sin indhegning mellem Himmelpinden og Planetbyen, var nu blevet observeret i en have ved Grejsdalen. I timerne op til, havde studen været vidt omkring og var både blevet set ved Hopballe og Lerbæk.

- Jeg røg ud af sengen og kørte af sted, men det tager altså en halv time i traktor, fortæller Erling Madsen.

Studen var da også over alle bjerge, da han nåede frem. Erling Madsen mødte kun to unge mennesker, som havde set den gå ned ad en grusvej.

- Jeg så kun fodspor og nogle kokasser. Studen kunne jeg ingen steder finde, fortæller han og tilføjer, at han kontaktede politiet og meddelte dem, at den rødbrune stud stadig var forsvundet.

Annonce

Skræmt af hest

Siden har han intet hørt i sagen. Studen er forsvundet på fjerde døgn.

Erling Madsen fortæller, at den røde stud havde gået sammen med to andre af hans stude på marken, der tilhører Vejle Kommune, i en uge, inden det gik galt.

For på marken gik også en hest, og den havde lørdag held til at få bidt ud efter studen, så den af bare skræk brød gennem indhegningen. Dette har et medlem af et kogræsserlaug på Uhrhøj oplyst Erling Madsen om. Vedkommende så nemlig episoden.

Siden har Erling Madsen søgt efter studen og også lavet flere opslag på Facebook om den forsvundne stud.

- Den er blevet skræmt af hesten og af at blive adskilt fra de to andre stude, vurderer Erling Madsen, som gætter på, at den bortløbne stud har søgt hen i nærheden af marker, hvor der går andre kreaturer.

Men ingen har henvendt sig til ham siden søndag nat.

Annonce

Ufarlig, men alligevel ikke

Heller ikke hos Patruljecenter Midt i Vejle har man modtaget nye henvendelser i sagen om den forsvundne stud.

Faktisk var man hos politiet tirsdag morgen overbevist om, at studen for længst var blevet fundet, men det er altså ikke tilfældet, understreger Erling Madsen og påpeger, at han har en aftale om at kontakte politiet, når studen er indfanget.

Han forsikrer om, at den to år gamle stud - som er en kastreret tyr - i sig selv er ufarlig, men at den selvfølgelig kan forårsage ødelæggelser, hvis den bliver ved med at strejfe omkring.

Hvis nogen støder på studen, bedes de derfor kontakte politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Give genåbnede med et brag

Annonce