Annonce
Billund

Et år før valget: Mindre partier er på byråds-jagt

Stemmesedlen til et kommunalvalg kan ofte være lang, da mange partier og lister går efter at komme i byrådet. Selvom hverken SF, Liberal Alliance eller De Radikale i 2013 blev valgt til Billund Byråd, tager de chancen igen. Arkivfoto
Billund Kommune - Endnu flere partier og lister end de fem, der på nuværende tidspunkt er repræsenteret i byrådet, går efter at blive valgt, når der til november næste år skal sammensættes et nyt byråd.

De Radikale har allerede meddelt, at partiet med den tidligere stemmesluger Kai Bayer i spidsen vil gå efter tilbagevenden til byrådet, og nu fortæller flere af de partier, som i 2013 ikke fik stemmer nok, at også de vil forsøge igen.

Det gælder blandt andet SF, som i 2009 fik valgt tre personer til byrådet. Undervejs i perioden blev gruppen dog stærkt reduceret, da Ole Marcussen blev ekskluderet, mens Mads Bay senere meldte sig ud af partiet. Til næste år forsøger SF igen.

- Vi har valgt Susanne Matthiesen som spidskandidat, og så har vi en mere til listen. Men vi skal nok have fundet et par stykker mere, fortæller Frederik Djernæs, der er formand for SF Billund.

Stiller selv op

Formanden er selv den anden kandidat, som stiller op på SF's liste, og han håber på selskab fra flere.

- Vi vil gerne være repræsenteret i hele kommunen, så vi vil da gerne have fire-fem stykker på listen. Nu er vi foreløbig repræsenteret i Grindsted og Sdr. Omme, men det vil også være fint, hvis vi kunne have nogle kandidater fra Billund og Vorbasse. Men det er jo de muliges kunst, siger Frederik Djernæs.

Også Liberal Alliance, som i 2013 blot havde en enkelt kandidat på stemmesedlen og blot fik én procent af stemmerne, er klar på et nyt forsøg.

- Vi er i gang med at arbejde på det, og jeg regner med, at vi skal have et opstillingsmøde i november, fortæller formand Brian Pedersen, som ikke ved, hvor mange kandidater der stiller op for partiet.

- Jeg regner da med, at der bliver lidt flere, men præcis hvor mange ved jeg ikke endnu, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Enhedslisten, som ved seneste valg stillede med to kandidater, men ikke fik stemmer nok til at blive valgt.
Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Væk med regneark og mere tillid til personale

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce