Annonce
Egtved

Et år i Texas gav et helt nyt perspektiv på fremtidens muligheder

Signe Storgaard Sørensen nåede blandt andet at opleve en amerikansk "graduation", altså en afslutningsceremoni, hvor man bærer den traditionelle kåbe og hat. Her er hun flankeret af sin ene værtsmor Karon. Privatfoto
Signe Storgaard Sørensen var overbevist om, at hun skulle være lærer ligesom sine forældre. Men et års udveksling i USA gav hende et nyt perspektiv og fik hende til at se andre muligheder. I dag 17 år senere gør hun karriere indenfor bankverdenen.
Annonce

Egtved: Hun skulle være efterskolelærer. Det var Signe Storgaard Sørensen overbevist om, da hun gik i folkeskolen. Begge hendes forældre var lærere og arbejdede i efterskoleregi, og mange af familiens venner og bekendte kom også fra efterskoleverdenen.

- Derfor virkede meget naturligt for mig også at skulle være efterskolelærer ligesom mine forældre, fortæller hun.

Men det ændrede sig, da hun i 2003 rejste fra Danmark med kurs mod staten Texas i USA. Gennem Rotary havde hun nemlig fået mulighed for at komme på et års udvekslingsophold.

- Jeg var ret skoletræt og havde svært ved at se mig selv fortsætte på gymnasiet. Min mor foreslog mig at overveje at tage et år til udlandet med Rotary. Jeg havde altid været glad for at rejse og for at opleve nye kulturer, så det besluttede jeg mig for at prøve, husker hun.

Annonce

Udfordret positivt

I løbet af de ti måneder i USA boede Signe Storgaard Sørensen hos fire forskellige familier. En del af Rotarys udvekslingskoncept er nemllig, at man skal prøve at bo hos flere familier.

- Det var fire meget forskellige familier, som beskæftigede sig med noget helt andet end mine forældre. To af dem var advokater, en var læge og en anden værtsfar var en meget entreprenant mand. Det var noget helt andet end mine forældre, der var lærere. Det var medvirkende til, at jeg virkelig fik øjnene op for, at der var mange flere muligheder, end dem jeg ellers havde tænkt på, fortæller hun.

Signe Storgaard Sørensen, her sammen med ægtefællen Philippe, er ikke i tvivl om, at året som udvekslingsstudent har haft stor indflydelse på hendes liv. Blandt andet var det i løbet af det år, at hun fik øjnene op for andre karrierevalg, end hun ellers havde forestillet sig. Privatfoto

Ikke mindst den ene af udvekslingsfamilierne udfordrede hende positivt på de ønsker, hun havde for fremtiden. De var nysgerrige på hendes valg og tanker og fik hende til at tænke bredere.

- De kunne åbenbart se nogle andre ting, jeg var god til, end hvad jeg selv kunne se. Jeg kan huske, de fortalte mine forældre: "She's going to be a fine business woman someday" (Hun bliver en god forretningskvinde en dag, red.). Det havde jeg slet ikke selv forestillet mig, forklarer Signe Storgaard Sørensen.

Et år på egne ben adskillige tusinde kilometer hjemmefra endte med at få meget stor betydning på Signe Storgaard Sørensens liv. Efter gymnasiet søgte hun ind på handelshøjskolen og lagde efterskolelærerdrømmen på hylden.


Jeg er endt med at gå en helt anden vej, end jeg havde troet. Det var slet, slet ikke en vej, jeg havde overvejet, inden jeg tog til USA,

Signe Storgaard Sørensen


I dag er hun direktør for Private Banking Elite i København.

- Jeg er endt med at gå en helt anden vej, end jeg havde troet. Det var slet, slet ikke en vej, jeg havde overvejet, inden jeg tog til USA, siger hun.

Annonce

Stadig kontakt til værtsfamilier

Den dag i dag, 17 år senere, har hun stadig kontakt til sine værtsfamilier i USA.

- Jeg har været i USA fire gange siden og besøgt dem, og den ene af familierne har også været her i Danmark og besøgt mig. Det er blandt andet også blevet en fast tradition, at vi taler sammen til jul, så det er absolut nogle venskaber, der holder ved, siger Signe Storgaard Sørensen.

Hun håber nu, at hendes egne børn engang også får lyst til at prøve et år som udvekslingsstudent.

- Det er en fantastisk mulighed for at opleve en helt anderledes kultur og en helt anderledes hverdag, som jeg håber, de har lyst til at prøve en dag, fortæller hun.

Signe Storgaard Sørensen kan i hvert fald kun anbefale sådan et år i udlandet, langt væk fra familie, venner og den almindelige hverdag.

- Sådan et ophold er en unik mulighed for at prøve at stå på egne ben, og det giver en helt anden ballast til at kunne klare udfordringer på egen hånd. Jeg tror også på, at sådan et år som udvekslingsstudent på sigt giver en større robusthed i forhold til at træde ind på arbejdsmarkedet, siger hun.

Signe Storgaard Sørensen med en af de ikoniske "letterman jackets", som man ofte ser brugt i high schools og på colleges. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Hundeejer efterlod Annette blødende efter angreb fra schæfer: - Hvordan kan man få sig selv til det

Annonce