Annonce
Vejle

Et år med corona-ramte vuggestuer og børnehaver: Så mange af vores børn var sendt hjem i isolation

Næsten 2000 børn er blevet sendt hjem i isolation og til test for corona gennem det seneste år blandt Vejle Kommunes daginstitutioner. Flest tilfælde har der været i nogle af de største daginstitutioner som her Børnehuset Mælkevejen i Vejle midtby, Galaksen på Nørremarken og Skibet Børnehus, hvor man har sendt børn og voksne hjem som nære kontakter til en smittet mere end fem gange. Foto: Mads Dalegaard
159 børn og voksne i de lokale dagtilbud har været smittet med corona siden sommer sidste år. Det har betydet, at 2360 er blevet sendt hjem i isolation og til test.

Vejle: En måned med smittefrie daginstitutioner i Vejle Kommune fik en ende i sidste uge, hvor tre lokale daginstitutioner igen oplevede corona-smitte blandt børn eller ansatte.

Delta-varianten har fået smitten til at stige både nationalt og lokalt, og det mærker man nu også rundt i børnehaver, vuggestuer og dagpleje.

Kommunens børn- og ungeforvaltning har gennem godt et år hver uge gjort op, hvor mange der har været smittet rundt i daginstitutionerne. Samtidig har man dannet sig et overblik over, hvor mange børn og voksne der efterfølgende er sendt hjem i isolation og til test som nære kontakter til de smittede.

Annonce

Vejle Amts Folkeblad har bedt forvaltningen kortlægge, hvor mange daginstitutioner der gennem hele perioden har været ramt, og hvor mange familier der har fået et barn sendt hjem i isolation.

159 børn og voksne smittet

Den opgave har dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen taget på sig.

- Siden sidste sommer har vi hos 67 børn og 92 medarbejdere haft smittetilfælde, der har ført til hjemsendelser i dagtilbud. I begyndelsen var det mest medarbejdere, mens andelen af børn er steget de sidste par måneder, hvor nye varianter har fået overtaget, fortæller dagtilbudschefen.

35 af de 50 kommunale og selvejende daginstitutioner inden for kommunegrænsen har oplevet smitte en eller flere gange, og herudover har dagplejen sendt børn hjem fra seks dagplejere.

Annonce

Tre ramt mere end fem gange

Det er mest de store institutioner som Galaksen på Nørremarken, Børnehuset Mælkevejen i Vejle midtby og Skibet Børnehus, som været hårdt ramt og har sendt børn hjem mere end fem gange.

- Der er altså omkring 15 institutioner, som er gået fri. Det betyder ikke, at der ikke kan have været smittede medarbejdere eller børn. De har bare ikke været i institutionen, mens de kunne smitte videre, siger dagtilbudschefen.

Annonce

2360 sendt hjem i isolation

Sammentællingen af de mange smittetilfælde viser, at omkring 1930 børn og 430 medarbejdere i alt den seneste års tid er sendt hjem som nære kontakter, og nogle er blevet berørt i flere omgange.


Vi håber virkelig, at vaccinerne snart kan få bugt med smitten, så vi ikke skal igennem det samme igen.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef, Vejle Kommune


- Herudover har vi fem gange måttet lukke institutioner eller afdelinger, hvor børn er hjemsendt, selvom de ikke var nære kontakter. Det er både sket, fordi der ikke var nok medarbejdere tilbage til at passe børnene, eller for at hindre yderligere smittespredning, fortæller Rune Asmund Sørensen og tilføjer:

- Alle de mange hjemsendelser er blevet håndteret flot af vores ledere, medarbejdere og ikke mindst familierne, som har mærket konsekvenserne ved at skulle isolere sig og finde løsninger.

Annonce

Trænger til normal hverdag

Det stigende smittetal og delta-varianten giver dog nye bekymringer rundt i de lokale institutioner, hvor den velkendte hverdag så småt var begyndt at indfinde sig med de lempede restriktioner.

- Vi håber virkelig, at vaccinerne snart kan få bugt med smitten, så vi ikke skal igennem det samme igen. Medarbejderne trænger til at komme tilbage til en normal hverdag, hvor det pædagogiske er i fokus - ikke fortolkning af retningslinjer, vask af legetøj og de andre corona-tiltag, vi stadig skal håndhæve, siger dagtilbudschefen.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Vejle Boldklub

VB-træneren tilfreds med uafgjort mod mestrene: Fremgangen fortsætter

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB-angriber følte sig snydt: Der var klart straffespark

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Annonce